Europakollen: "Benfica spelar helt utan press"

Europakollen: "Benfica spelar helt utan press"

Benfica-redaktionens Alexander Pereira delar med sig av sina tankar inför returen på Anfield ikväll.

Du var och såg matchen på plats förra veckan - hur var stämningen? 

– Stämningen var på topp! Vackert tifo med rödvita flaggor över hela arenan. Största matchen för Benfica sen kvartsfinalen mot Bayern München 2016. Estaido da Luz exploderade vid 1-2-målet och det låg i luften för en kvittering, det kändes så i alla fall. 1-3 tog död på atmosfären. 

Dina tankar om matchen? Liverpool fick en bra start med två mål innan paus men Benfica hade också bra perioder i matchen?

– Ja, det visar på mental styrka att ligga under med 0-2 och sen gå ut och visa att man vill vinna utan att tappa allt bakåt och sen att nästan få till en kvitteringen där i minut 80 någonstans. Jag tycker Benfica var bra. Darwin är farlig och kommer vara ett hot på Anfield. Men det var är imponerande att se hur högt Liverpool stod med backlinjen, trots att Benfica tryckte på för kvitteringen.

Tror du på en vändning ikväll eller är underläge 1-3 ett för tufft utgångsläge? 

– Utan bortamålsreglen så kan man nog lösa en förlängning. Jag är optimistisk, Liverpool är fruktansvärt bra men även dom kan ha en dålig dag på jobbet. Benfica spelar helt utan press, dom har ingenting att bevisa. En staff, en hittad VAR situation, en kontring. Med lite tur så kan det gå vägen! 

***

Stort tack igen till Alexander Pereira från Benfica-redaktionen på SvenskaFans som ställde upp och svarade på våra frågor! 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-04-13 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool