Europakollen: “Det har sett bra ut hittills”

Europakollen: “Det har sett bra ut hittills”

Eric Hellkvist från Porto-sektionen på SvenskaFans ger oss ett bortaperspektiv inför kvällens möte på Anfield.

När vi hördes av inför den första matchen mellan våra lag sade du att du absolut kunde se Porto ta poäng “i minst tre matcher mot Atlético och Milan”. Det har ni gjort och ni ligger för närvarande tvåa i gruppen - dina tankar om CL-hösten så här långt? 

– På ett sätt känns det som att resultaten har varit bästa tänkbara så här långt (förutom Liverpool-förlusten såklart). Även om jag kunde se det lite grann på förhand så hade ju ännu fler poäng varit över förväntan.

– Så det har såklart sett bra ut hittills, men fem poäng på fyra matcher är ju ändå fortfarande inte så mycket. Och speciellt inte eftersom det är två tuffa matcher kvar. I värsta fall går det ju fortfarande att komma sist i gruppen.

Liverpool är redan klart för åttondelsfinal och förväntas lufta truppen ikväll. Hur stora chanser ger du Porto?

– Inte särskilt stora. Liverpool känns så mycket bättre än Porto, framför allt i alla fall med tanke på deras mentala övertag. Det känns som att det inte spelar någon roll vad Liverpool ställer upp med så länge det bara inte är ett helt juniorlag.

Vad tror du att Porto har lärt sig från hemmamötet med Liverpool för några veckor sedan? 

– Jag vet inte faktiskt...  det såg inte ut som att man hade lärt sig så mycket senast från de tidigare mötena i alla fall, även om backlinjen var orutinerad då. Liverpool kan skölja över Porto och det vet båda lagen.

– Det enda är väl i så fall som sagt om Liverpool luftar mycket eller att Porto kan få till en fjärde gången gillt. Någon gång ska man väl lyckas förhoppningsvis. Sen slog ju Porto Chelsea borta förra året i kvartsfinalreturen så poäng i England är i alla fall inget superspöke längre, som det har varit tidigare. 

***

Stort tack till Eric Hellkvist (@FCPortoSE på Twitter) som ställde upp och svarade på våra frågor! 

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-11-24 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool