Europakollen: “Det här ska inte gå”

Europakollen: “Det här ska inte gå”

Eurosport-journalisten och Inter-supportern Siavoush Fallahi tror att 0-2-utgångsläget blir för tufft för de blåsvarta. – 0-2 känns mer eller mindre som en död match tyvärr, säger han till liverpoolsweden.se.

Ni vann stort senast mot Salernitana men dessförinnan hade ni fem raka (Liverpoolmatchen inräknad) utan seger. Hur ser formen ut? 

– Inter har haft en enormt dränerande start på året. Utöver matcher mot Milan, Napoli, Lazio, Atalanta så har man spelat supercupfinal i 120 minuter mot Juventus och 120 minuter mot Empoli i cupen. Lägger vi till matchen mot Liverpool så är det ett lag som har spenderat mycket mental och fysisk energi, utan att få någon sorts lättare match att vila i. Matchen mot Salernitana var den första på pappret enkla matchen Inter fick spela och många positiva tecken kom därifrån. Lautaro och Dzeko fick bryta Inters måltorka som pågått fyra raka matcher. Barella var tillbaka i sitt esse. Gosens fick speltid. Det har funnits frågetecken för formen och de finns kvar, men den bekväma vinsten mot Salernitana behövdes

Inter gjorde en bra match i Milano men föll ändå med 2-0. Tankar om den insatsen?

– Inters match mot Liverpool är bland det bästa jag sett Inter prestera mot en så bra motståndare, men precis som tidigare matcher mot Barcelona eller Real Madrid så lyckas inte Inter kapitalisera på de chanser de skapar och då kommer lag med Liverpools kvalitet straffa dig. Jag är stolt över att laget accepterade 1 mot 1 över hela planen och gav Liverpool en match, men Inter som normalt är starka på fasta ska inte släppa till två mål från fasta situationer. Det var viktigt att hålla matchen vid liv och 0-2 känns mer eller mindre som en död match tyvärr.

Hur kommer man att lägga upp taktiken inför kvällens match? Kommer Inzaghi skruva på någonting i startelvan?

– Jag tror Inter kommer spela med mer eller mindre samma lag som spelade på San Siro. Frågetecken finns för om vidal eller Gagliardini startar på mittfältet bredvid Calhanoglu och Brozovic. Vidal var bland de bästa på planen i hemmamatchen så det logiska är om han får chansen. Rent taktiskt så finns det egentligen inte så mycket att göra. Inter får hoppas att de sätter en boll i första och att matchen är vid liv tillräckligt länge för att man ska kunna få med sig ett resultat.

Slutligen, hur stora chanser ger du Inter att vända på steken på Anfield och avancera ikväll? 

– Jag ger Inter väldigt få chanser. Läste något om Klopps hemmafacit och Liverpool är generellt svårbesegrade på hemmaplan senaste åren. Utöver det så ska Inter inte bara vinna utan göra det med två mål för att ta matchen till förlängning och tre mål för att vinna och ta sig vidare. Det här mot ett av världens enligt mig tre bästa lagen (med City och Bayern). Nej, det här ska inte gå, inte ens för Pazza Inter. 

***

Stort tack till Siavoush Fallahi (@SiavoushF på Twitter) som ställde upp och svarade på våra frågor! 

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-03-08 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool