Europakollen: " Jag tror och hoppas att Inter kommer våga och vilja hemma"

Europakollen: " Jag tror och hoppas att Inter kommer våga och vilja hemma"

Ikväll börjar Champions League-äventyret igen för Liverpool. Inför den stundande åttondelsfinalen har vi på Liverpool-redaktionen pratat med Konrad Grönlund från Inter-redaktionen. Detta för att kunna förmedla hur läget ser ut hos våra motståndare och för att få ett Inter-perspektiv på de kommande matcherna.

De senaste åren har Inter schabblat bort det i gruppspelet - hur känns det nu att vara tillbaka i slutspelet?

- Det är ju det som är det bestående intrycket att Inter nu äntligen ska möta en stor europeisk motståndare igen. För mig är känslan av detta starkare än nerverna för att förlora. Jag tror dock att jag är rätt ensam om det, för jag upplever att många andra Intersupportrar har mycket ångest inför matchen.

Inter har för tillfället bra position för ligatiteln, vad värderas högst: en ligatitel eller en semifinalplats i CL? 

- För oss kan ju bli den 20:e ligatitel, vilket gör det speciellt för mig och även för många andra. Sen hade det självklart varit skönt att slå Liverpool, men hur man än ser på det är vi underdogs här och kommer vara det ifall vi skulle gå vidare. Ska vi gå långt måste vi slå lag som City, PSG och Bayern och där kommer vi slå ur underläge i varje match. Så för all del ligan, prestigen i den 20:e ligatiteln och att även vinna 2 år i rad värderar jag högt.

Hur ser läget ut i truppen?

- Joaquin Correa som varit en viktig inhoppare saknas från bägge möten. Matías Vecino som är en slitvarg mer än något annat är 50/50 ifall han är tillgänglig för någon av matcherna. Robin Gosens kom ju i januari och var fortfarande knäskadad då, Inter är dock hoppfulla att han ska vara tillbaka till returen. Det i särklass största tappet är Nicola Barella som enligt mig är ligans bästa spelare. Han är ju avstängd i båda matcherna och hans frånvaro kommer märkas. 

- Sista frågetecknet är Alessandro Bastoni, jag tror att det finns en chans att han kommer till spel redan ikväll och att Inter mörkar in i det sista. Fördelen med att ha honom med är att han är så otroligt viktig offensivt. Dels med sitt kortpassningsspel men även då han smyger upp med i anfallen.

Tankar inför ikväll samt returen?

- Jag tror och hoppas att Inter kommer våga och vilja hemma. Det jag tycker är svårt att föreställa mig är om Inzaghi kommer vilja styra matchen eller förlita sig på omställningsspel. För mig finns det inte jättemånga likheter mellan Liverpool och Inter, förutom att båda lagen kan vara effektiva utan att dominera bollinnehavet.

- Så ikväll skulle jag nog säga att matchen är 50/50,  men att Inter behöver en tvåmålsledning inför returen och min rädsla är att vi inte är kliniska nog ikväll för att ge oss själva chansen.

Detta kommer bli första gången europeiska slutspelsmatcher spelas utan bortamålsregeln, hur känner du inför det?

- Spontant tror jag att det är en fördel för fotbollen i sig. Jag ser hellre mer offensiv fotboll än hur Real spelade igår eller hur Italien sett ut i flera tidigare internationella mästerskap.
I just detta möte tror jag inte att det påverkar så mycket. Tror som sagt att Inter behöver en ledning på hemmaplan för att ha hopp om något på Anfield.

Hur slutar matchen?

- Ikväll 2-1 Inter och på Anfield vinner Liverpool med 2-0. Liverpool tar ledningen ikväll, sen skärper sig Inter och spelar upp sig. Men jag tror allt avgörs ganska komfortabelt för er på Anfield.

Stort tack till Konrad Grönlund, chefredaktör på Inter-redaktionen som ställde upp och svarade på frågorna.

Rasmus Hjortling Olofsson2022-02-16 19:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool