Europakollen: "Som man längtat efter att få höra Champions League-hymnen igen"

Europakollen: "Som man längtat efter att få höra Champions League-hymnen igen"

Champions League är tillbaka! liverpoolsweden fick sig en pratstund med Milan-redaktionens Elias Wiorek inför kvällens möte på Anfield mellan två av Europas största klubbar.

Det känns passande att hälsa anrika Milan välkomna tillbaka in i fotbollens absoluta finrum igen. Hur känns det att vara tillbaka i Europas största klubblagsturnering?

- Det känns helt fantastiskt att vara tillbaka i turneringen igen efter flera års frånvaro. Som man längtat efter att få höra Champions League-hymnen igen och inte minst CL-kvällarna på San Siro!

Ni slutade på en fin andraplats i Serie A i fjol efter att ha toppat tabellen under delar av säsongen. Vad har du för förväntningar på Milan anno 2021/2022?

 Mina förväntningar på säsongen är relativt höga. Vi har börjat säsongen på ett strålande sätt och ser ut att återigen kunna slåss om Scudetton. I CL är målet att i första hand ta sig vidare från gruppen, men mer än så ska man inte kunna kräva av den truppen vi har.

Ni lottades in i en på förhand tuff grupp i årets upplaga av Champions League. Hur ser du på era chanser att ta er vidare från gruppen?

Det är som du nämner en tuff grupp, men också en spännande sådan med flertalet på förhand intressanta matcher. Jag ser Liverpool och Atlético som favoriter att ta sig vidare från gruppen, men jag tror att Milan kan ställa till det för alla lag i gruppen. Chanserna att gå vidare är inte stora men de finns helt klart där.

Känslan är att Liverpool får gälla som favoriter på förhand medan Rossoneri får finna sig i att slå ur underläge. Vad behöver Milan göra för att ställa till det för Liverpool?

 Det blir givetvis väldigt tufft borta mot Liverpool inför ett fullsatt Anfield, men det gäller som det ofta gör i dagens Milan att  man försöker hitta in med bollar till Zlatan. Zlatan som gjorde comeback mot Lazio i söndags efter flera månaders skadefrånvaro såg väldigt bra ut under den knappa halvtimmen han fick, och gjorde såklart mål också. Så det blir viktigt att hitta in med kvalité till Ibra, för då har vi en liten chans att kanske kunna knipa en poäng. Det är också viktigt att laget fortsätter vara så solida som möjligt i sitt försvarspel och att försvaret försöker trycka ut Salah och Mané mycket ut mot kanterna, och inte låta de driva in med bollen för mycket centralt i banan.


2016 var senast lagen möttes och då segrade Liverpool med 2-0 i försäsongsturneringen International Champions Cup.

Liverpool och Milan har några klassiska Europa-bataljer bakom sig under åren. Hur slutar kvällens match?

- Det ska bli en fröjd att få se dessa giganter ställas mot varandra igen. Jag tippar mycket med hjärtat här, men Zlatan tillbaka i CL efter flera års frånvaro från turneringen avgör matchen och Milan vinner med 1-0! 

 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-09-15 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool