Anfield, 2022-05-28 21:35

Liverpool - Real Madrid
0 - 1

Europakollen: ”Viktigt att få bukt med Liverpools presspel”

Europakollen: ”Viktigt att få bukt med Liverpools presspel”

Mehran Mahmoudi chefredaktör på Real Madrid-redaktionen delar med sig av sina tankar och åsikter inför kvällens Champions League-final mellan Liverpool och Real Madrid.

Säsongens absoluta höjdpunkt går av stapeln på Parc de Princes mellan två Europeiska giganter. Hur går tankarna?
- Ja, tankarna är lite överallt, precis som det ska vara när det vankas final i Champions League. Det spelar ingen roll hur många gånger man varit här, det är lika nervöst varje gång och jag förväntar mig en fin final mellan två klassiska klubbar som Real Madrid och Liverpool.


Kan Liverpool ta revansch på Real Madrid efter finalförlusten i Kiev våren 2018?

Real Madrids väg fram till den här finalen har varit allt annat än rak. Vilka är de främsta orsakerna till att ni ändå står här i final?
- Jag svarar som Toni Kroos svarade på den frågan på presskonferensen inför finalen: "Jag kan inte förklara det". Jag kan faktiskt inte förklara det på något annat sätt än att säga att Real Madrid aldrig sluta tro. Det sitter i klubbens väggar och DNA, att aldrig ge upp.

Karim Benzema, Luka Modric och Vinicius Jr i all ära, finns det någon annan spelare du ser som kan komma att spela en viktig roll i finalen?
- Fedi Valverde kommer ha en viktig roll i den här finalen, han kommer ha ganska mycket att tänka på. Han måste hjälpa Carvajal i defensiven med Luis Diaz och Robertson. Men han måste även hjälpa till framåt och centralt, ja i princip överallt! 

Vad tror du att vi får se för typ av match?
- Jag tror att Liverpool kommer stå för bollinnehavet och försöka sätta sitt kända presspel. Real Madrid kommer att ligga lågt och försöka kontra när de får tag i bollen. Men jag tror också att båda lagen kan bjuda på en del ytor och därför tror jag på en underhållande final. Det blir en jämn tillställning. 

Slutligen, vilka blir de viktigaste nycklarna för att gå vinnande ur den här bataljen?
- Den viktigaste nyckeln för Real Madrids del är att få bukt med Liverpools presspel. De måste försöka få Liverpool ur balans vad gäller den aspekten. När Real har bollen är det viktigt att de inte bara tjongar iväg bollen utan har en fungerande plan framåt i banan. Jag tycker det ska bli väldigt intressant att se hur båda lagen löser det hela. Centralt i plan får vi troligtvis också se en fin kamp där Casemiro och Fabinho måste stå för bra insatser. 

*** ***

Stort tack till Mehran Mahmoudi som ställde upp och svarade på frågorna!

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-05-28 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool