Evertons form och moral är intakt

Evertons form och moral är intakt

Det var en leende Sean Dyche som kommenterade förlusten mot Tottenham, för resultatet till trots, ansåg han att laget gjort genomfört matchen på ett enastående vis.

Enastående och huvudkliande, var två ord som återkom från Dyches sida. Han var uppenbart stolt över hur laget genomfört matchen i norra London, men också förbryllad över hur man inte kommit därifrån med åtminstone en poäng. Men mot Tottenham fanns så många andra positiva saker att ta med sig. Flertalet spelare gjorde riktigt bra ifrån sig, inte minst Andre Gomes, som precis kommit tillbaka från skada och dessutom fanns ingen besvikelse bland de nedresta supportrarna, som stöttade sitt lag hela vägen ut. Säsongen är lång och med tanke på poängavdraget kommer allt att handla om att stabilisera sig så långt bort från nedflyttningsstrecket som möjligt. Allt annat är ointressant. 

Mot Spurs fortsatte Everton att visa på hur bra laget är. Svårspelade, tighta och farliga när man går framåt. Nu släppte man visserligen in två halvtaffliga mål, men sett över de senaste matcherna så är det mer än rimligt med två korta moment av koncentrationsmissar efter så pass många nollor bakåt. Man reste sig dessutom från besvikelsen att åka ur ligacupens kvartsfinal på straffar och formen ser ut att vara intakt. Det är ett långlopp, vilket Dyche är väl medveten om. 

Ett bekymmer är dock en smal trupp och att skadorna nu börjar komma. Mot Manchester City finns följande spekare på skadelistan: Dele Alli, Abdoulaye Doucoure, Seamus Coleman och Ashley Young. Idrissa Gana Gueye är också tveksam, men kan kanske hinna bli skadefri till avspark. 

Manchester Citys form är kanske inte den bästa, men det är ett rasande bra lag. Räkna med en tuff fight på Goodison, där det krävs att publiken ställer upp mangrant bakom ett Everton som inte får tappa koncentrationen under ens en sekund. Men det kan gå. Och skulle det inte gå, så är det inte hela världen, förutsatt att laget genomför matchen med samma inställning som de gjort till vana under de senaste månaderna.

Laget
Pickford - Patterson, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko - Harrison, Garner, Gana Gueye, Onana, McNeil - Calvert-Lewin

Tips
Det blir svårt, men hoppas på 1-1. tror dock på 1-2.
 

Per Malmqvist Stoltskribentper@gmail.com@permalmqvist2023-12-26 22:25:00
Author

Fler artiklar om Everton