Exklusivt: Edwin Andersson om sin övergång till Chelsea
Edwin Andersson: "Blue is the colour"

Exklusivt: Edwin Andersson om sin övergång till Chelsea

Det blev inga nyförvärv i januari-fönstret, men istället så blev det en smällkaramell i februarimånad då svenske Edwin Andersson har skrivit på för Chelsea. Jag fick utbyta några ord med Edwin, som självklart är glad för sin övergång till The Blues.

Den 16-årige talangen ryktades redan förra året vara på väg till Chelsea. Men övergången fick enbart ske när Edwin fyllde 16 år, vilket han gjorde i november och således kan övergången bli verklighet. Den svenska talangen är uppvuxen i Göteborg, och startade sin karriär i Lerums IS som han lämnade 2015 för IFK Göteborg. Där har han rankats extremt högt, många har vågat sträcka sig så långt som att säga att han är en av Sveriges absolut största anfallstalanger. Då ska man ha i åtanke att en viss Benjamin Nygren spelat i klubben innan denne lämnade för Genk i fjol. 

Chelsea var inte den enda klubben som varit intresserade av 16-åringen, klubbar som City och United har alla varit ute efter den högt rankade talangen - men valet föll till slut. Till SvenskaFans kunde Edwin glatt säga:

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Chelsea var den klubben som passade mig bäst och det är en klubb med otroligt bra förutsättningar.

Vidare så kommer Edwin inte stanna kvar i IFK Göteborg, utan han kommer ansluta direkt till London. Med honom kommer också hans familj att följa med, detta är något som var välplanerat och viktigt för Edwin då studierna behövde fullföljas i Sverige. 

Edwins spelstil har många gånger tidigare jämförts med Cristiano Ronaldo, något som Edwins pappa Mikael dock inte håller med om. Till Expressen sa pappan följande:

Han är ganska lik Callum Hudson-Odoi i Chelsea. När han var yngre var han lite mer lik Ronaldo. Han håller främst till på vänsterkanten och är bra skolad, sa Mikael.

En spelstil och en position det inte vimlar av spelare i Chelseas ungdomsorginisation, detta är något som självklart banar väg för svensken att lyckas. Vidare så vill Edwin Andersson beskriva sin spelstil ungefär som pappa Mikael har sagt tidigare. 

Jag brukar mestadels hålla till på vänsterkanten och skulle väl beskriva mig själv som en teknisk spelare, snabb, och gillar att utmana mycket 1 mot 1 och skapa chanser, säger svensken.

På frågan om Edwin har besökt Stamford Bridge tidigare höll han det kort och glatt.

– Ja det har jag. Magisk arena!

Sist men inte så ställde jag frågan om Edwin har något att hälsa alla svenska Chelsea-supportrar som hoppas på att han ska lyckas. Svaret på det är något alla Chelsea-fans älskar att höra.
"Blue is the colour" Avslutar Edwin.

Vi välkomnar Edwin Andersson till Englands finaste klubb och önskar honom ett stort lycka till!


 

Kevin StåhlbergStahlbergKevin2020-02-05 19:40:00
Author

Fler artiklar om Chelsea