EXTRA: Fofana klar för Chelsea
Chelsea har lagt vantarna på Europas hetaste backtalang.

EXTRA: Fofana klar för Chelsea

Den franske backtalangen har skrivit på ett sjuårskontrakt med klubben.

Wesley Fofana är en Chelseaspelare. Uppgifterna har bekräftats idag av Chelsea på klubbens officiella hemsida efter veckor av spekulationer. Backtalangen har passerat sina medicinska tester och skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över sju år. Därmed blir han Todd Boehlys tredje förvärv i backlinjen efter Kalidou Koulibaly och Marc Cucurella. 

"De två sista dagarna har varit extremt stora för mig och jag är väldigt glad. Jag har tränat med laget idag och detta är en dröm för mig. Jag är exalterad över att snart få spela matcher framför klubben och fansen" säger Fofana till ChelseaFC.com i samband med övergången.

"Jag är här för att vinna troféer - Champions League, Premier League, FA Cupen, Carabao Cup... allt. Jag kom hit för att vinna och klubben är byggd på troféer så jag är här för att fortsätta den resan."

Fofana gjorde sig ett namn i den franska ligan och spel i Saint-Etienne men det var i Leicester 2020 som karriären verkligen tog fart. Under första säsongen blev han utnämnd till lagets bästa unga spelare och fick mycket beröm inte minst mot just Chelsea i FA Cup-finalen som rävarna sedermera vann.

Förra säsongen påbörjades i sjukstugan efter ett benbrott men efter att ha kommit tillbaka på våren hjälpte han laget till Europa Conference League-semifinal.

"Wesley är en enormt lovande back som redan i väldigt ung ålder har bevisat sina kvalitéer i Premier League. Vi är överlyckliga över att ha tagit in en av Europas största talanger till Chelsea för att ytterligare förstärka ett område i vår trupp både för denna säsong och för många fler säsonger framöver" säger Chelseas ägare Todd Boehly.

Wesley Fofana är 21 år gammal och 190cm lång. Han ansluter i en deal som uppgets vara värd runt £70M, men som eventuellt kan stiga med bonusar. Det har tidigare uppgets att han skulle kunna bli den dyraste backövergången någonsin men Chelsea ska ha jobbat hårt för att inte spräcka det rekordet. 

CSS:Redaktionen hälsar vår nya mittback välkommen till klubben och önskar honom all lycka till..

Daniel Joannou2022-08-31 14:33:00
Author

Fler artiklar om Chelsea