2016-12-04 14:30

Bournemouth - Liverpool
4 - 3

Fantastisk vändning gav tre poäng mot Liverpool

Bournemouth stod för en fantastisk comeback mot Liverpool. Under slutkvarten vändes ett tvåmålsunderläge till seger. Slutsiffrorna skrevs till 4-3 på Dean Court efter ett superinhopp av Ryan Fraser. – Tränaren sa åt mig att försöka få liv i matchen igen, säger han till Sky Sports.

Bournemouth har haft det tungt med målskyttet den senaste tiden. Mot Liverpool lossnade det - rejält. Men de fick en tuff start.

Liverpool hade med sig en 2-0-ledning in i paus sedan Artur Boruc svarat för två grova misstag. Callum Wilson reducerade på straff i början av andra halvlek, men när Emre Can sköt 3-1 för gästerna efter timmen spelad såg Bournemouth ut att gå lottlösa från matchen.

Inbytte Ryan Fraser var den som ordnade straffen och han dundrade själv in reduceringen i den 76:e minuten. Den unge skottens första mål på knappt två år i den rödsvarta tröjan.

– Tränaren sa åt mig att gå in och försöka få lite liv i matchen igen. Vi höjde oss i den andra halvleken, säger Fraser och fortsätter:
– Jag var på lån förra året i Ipswich och den här säsongen ville jag komma tillbaka och försöka hjälpa laget. Nu har jag gjort det första så förhoppningsvis kan det bli några till.

Nathan Aké matchvinnare
Steve Cook kvitterade strax därefter och när Nathan Aké på tilläggstid stötte in det avgörande 4-3-målet visste jublet inga gränser på Dean Court. Bournemouth hade vänt ett tvåmålsunderläge inom loppet av 17 minuter.

– De dominerade i första halvlek och vi bjöd på två enkla mål. Efter paus kommer vi tillbaka och pressar högt. Då skapar vi chanser och gör det riktigt bra, säger matchvinnaren Nathan Aké.

Bournemouth är tillbaka på vinnarspåret igen och klättrar med segern upp till 10:e plats. Samtidigt fortsätter decembersuccén mot storklubbarna. Förra säsongen besegrades som bekant både Chelsea och Manchester United i december månad. Två segrar som enligt tränaren Eddie Howe var bland de största i klubbens historia.

Söndagens trepoängare mot Liverpool är definitivt i nivå med dem.