Får Zakaria speltid? Potters presskonferens inför Zagreb
Är tiden kommen för Denis the menace?

Får Zakaria speltid? Potters presskonferens inför Zagreb

Graham Potter har antytt att Chelsea till slut är redo att ge sommarvärvningen Denis Zakaria sin debut mot Dinamo Zagreb i Champions League. 

Mittfältaren värvades på ett ensäsongslån från Juventus på deadline-day med en köpoption på 26 miljoner pund. Trots att han har fått vara på bänken vid upprepade tillfällen har den schweiziske landslagsmannen inte gjort ett enda framträdande hittills, men det kan förändras på onsdag. “Han har varit riktigt bra,” sa Potter till reportrarna på tisdagen. Han har tränat bra och han har stöttat sina lagkamrater. Han är naturligtvis besviken som inte har fått speltid, men fram tills i helgen hade resultaten och prestationerna varit positiva från de som spelat. Vi försöker göra det stegvis. Han kan få spela imorgon. Han är i truppen. Han är speltillgänglig så vi får vänta och se.”

Situationen kompliceras ytterligare på grund av FIFA:s regelverk, då Zakaria endast får spela tävlingsmatcher för två lag under en säsong. Om han spelar för Chelsea imorgon måste han antingen slutföra säsongen med Chelsea eller moderklubben, och kommer därför inte kunna gå på lån till en annan klubb i januari.

Samtidigt har Chelsea haft ett delvis öppet träningspass i Zagreb där sex spelare lyste med sin frånvaro inför matchen mot de kroatiska mästarna. Potter förklarade situationerna runt både Kepa Arrizabalaga och Mateo  Kovacic, och kommer också välkomna tillbaka Kalidou Koulibaly. "Med Kepa handlar det förmodligen om dagar och han är definitivt inte redo för matchen imorgon. Kovacic gick av som en försiktighetsåtgärd eftersom han kände av sin vad och har en chans att spela imorgon. Vi kommer ta ett beslut senare. Koulibaly tränade idag så han är okej och tillgänglig samt med i truppen imorgon.”

Det förblir oklart huruvida Carney Chukwuemeka kommer få göra sin första start i kungsblå tröja efter att ha tränat individuellt inför Zagreb-fajten.
Reece James (knäskada), N’golo Kanté (hamstring-skada) och Wesley Fofana (knä) förblir borta på längre sikt, medan Édouard Mendy gör sig redo för sin första start under Potter.

Potter kallade upp Lewis Hall, Eddie Beach, Zack Sturge och Dion Rankine till träningen under tisdagen men spelade ner chansen att någon av ynglingarna får starta. “Det är inte tid för att bara använda unga spelare för sakens skull. Jag tror att vi måste ha ett starkt lag och respektera turningen, det finns fortfarande lag som slåss för att gå vidare. Från mitt perspektiv måste vi ta ut ett lag som kan vinna matchen. Vi har använt många unga spelare och många av dem har imponerat, jag gillar deras karaktär och personlighet. Det har varit viktigt under vår start här i Chelsea att lära känna akademigrabbarna.”

Personligen är det förståeligt att Potter vill respektera turneringen och det går heller inte att säga att han inte har använt unga spelare hittills, men det känns ändå som en felprioritering. Chelsea går redan på knäna med alla skador och Arsenal har en dag mindre vila innan matchen på söndag, så det här är ett urmärkt tillfälle att vila spelare inför tre tuffa matcher mot Newcastle och Man City som kommer direkt efter. Nu är inte Charlie Webster eller Omari Hutchinson med i truppen men det hade kunnat vara rimligt att vila Kova som hade en känning och lira Hall istället.

Källa: Nizaar Kinsella på Evening Standard

 

Olle Lange@_ollelange2022-11-02 00:23:00
Author

Fler artiklar om Chelsea