Fem tankar efter Bournemouth

Fem tankar efter Bournemouth

Här kommer några tankar efter gårdagens överkörning av AFC Bournemouth

Mohamed Salah...
Ifall någon sagt till mig att Liverpool skulle vinna en match med 9–0 och att Salah skulle gå poänglös hade jag nog bara skrattat. I går blev det verklighet.
Vår älskade egyptier borde ha gjort mål, det kan vi nog alla vara överens om, men i går fick han inte till det.
Jag har sett flera på sociala medier som raljerar och jämför Salah med Aubameyang och hans situation efter sista kontraktet med Arsenal.
Flera menar på att Salah är mätt och klar, något man för all del får tro. Men en spelare som bara vill spela av sitt sista stora kontrakt jagar inte ett mål i matchminut 89:e när man leder med 9–0. Hungern i Salah finn kvar och snart kommer det lossna rejält igen.

Carvalho vs Elliott...

Mot Crystal Palace var Harvey Elliott en av de bästa, mot Manchester United var han en av de som försökte. I går fick han bara 45 minuter men helvete vad han glänste under dem. 
Tillika så har Fabio Carvalho varit otrolig när han hoppat in och likt Elliott fick han göra första Premier League målet igår.
Det dröjer nog ett tag innan vi får se tonåringarna starta tillsammans, men det är läge att inse nu vilka fantastiska talanger vi har på mittfältet inför framtiden.

Offsideregeln
Det kanske är magstarkt att gnälla när man vinner med 9–0, men någon form av nivå måste finnas. Det går att argumentera för att Marcus Rashfords 2–0-mål i måndags skulle vinkats av för offside, någon man även kan tycka om Luis Diaz första mål i går.
Något det dock inte går att diskutera är att gårdagens 6–0-mål skulle ha vinkats av. 
Mepham tvingas göra självmål på grund av att en offsidestående Luis Diaz påverkar spelat. Trots detta friar Stuart Atwell, linjedomaren och VAR-teamet, nä dags för Premier League-ledningen att ta sig i kragen och få lite nivå på domsluten.

Gomez + Van Dijk

Det såg inte fantastiskt ut mot Manchester United och mittbackarna sattes inte på alltför många prov i går, men det finns något vackert i att återigen få se Joe Gomez och Virgil van Dijk spela bredvid varandra.
Joel Matip och Ibrahima Konate ska få sina chanser när de är tillbaka, men det värmer hjärtat att få se detta mittbackspar igen.

Luis Diaz

Efter den trevande starten på säsongen var det mycket snack om att det var fel att låta Sadio Mané gå. Detta måste ha nått Luis Diaz för helvete vilken håll käften-presentation han stod för i går.
Ja Bournemouth var svaga, men gårdagens prestation av Diaz var i klass med det vi älskat att se från Mané.
Självklart kommer Mané alltid vara en spelare jag håller nära hjärtat, men fortsätter Diaz såhär finns det inga tecken på att vi kommer att sakna Mané alltför mycket. 

Rasmus Hjortling Olofsson2022-08-28 16:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool