Fem tankar efter Brentford

Fem tankar efter Brentford

Liverpool plockade sjätte raka vinsten i ligaspelet och har nu häng på topp fyra. Här är några tankar efter lördagens match mot Brentford.

Behövs en spelarrekrytering på högerbacksposten i sommar?

Jag, liksom många andra, har under en lång tid gått i tankarna om hur det hade blivit om man flyttade in Trent Alexander-Arnold mer centralt i banan. Ett lyckat utfall har det blivit och lovande ser det ut med nummer 66 i en centralare roll på planen. Den typen av kreatör brukar ju växa och trivas desto hetare ytan han får operera i är. Nu har det däremot blivit så att Klopp har valt att överbemanna centralt – och att högerkanten defensivt, i mångt och mycket, överlämnas till vad som i praktiken har blivit en trebackslinje. Behövs det att en ny högerback värvas in i sommar? Och att Trent tar ett permanent kliv in i mitten?

Ska trepoängarna sitta så här långt inne, vecka efter vecka?

Det finns flera olika sätt att stänga en match. Det finns flera olika sätt att kontrollera en matchbild. Ett lag kan ta ledningen och sedan backa hem för att kontrollera motståndarna i ett lågt försvarsspel. Liverpool är däremot inte ett sådant lag – och ska du stänga en match med offensiva verktyg, så behöver laget få utdelning. Om inte, så kommer det alltid att kännas som att segern hänger på en skör tråd. Varför gör vi inte mer än ett mål hemma mot Brentford?

Har vi en chans på topp 4?

Med tanke på hur haltande, framför allt, Manchester United går just nu, så är vi verkligen med i matchen, nu under slutspurten. Underdogs? Ja. Uträknade? Verkligen inte. Alla som har följt fotbollen i England under en längre tid, vet hur viktigt momentum är under sista delen av säsongen. Med sex raka segrar i bagaget och kontakt med lagen ovanför oss i tabellen – så har vi verkligen en anledning att hoppas.

Finns brister i grundspelet?

Det är svårt att sätta fingret på vart skon klämmer – men det är lite oroväckande att vi fick ett tydligare grepp om gårdagens match först när duo Jordan Henderson & James Milner äntrade planen.

Vad händer om det inte räcker hela vägen?

Fin form under sluttampen är erkänt viktigt, men att Liverpool har underpresterat under säsongen 2023/2024 är det ingen fråga om. Hur påverkas Liverpools sommarplaner om Champions League byts ut mot den något osexigare Europa League nästa säsong?


 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2023-05-07 21:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool