2023-12-26 18:30

Burnley - Liverpool
0 - 2

Fem tankar efter Burnley

Fem tankar efter Burnley

Efter två oavgjorda Premier League-matcher är det Röda Tåget tillbaka på vinnarrälsen. Liverpool tuffade på ganska bra på Turf Moor och det kunde ha blivit mera mål än dom 2-0 som blev slutresultatet.

Rotation
Jürgen Klopp gjorde fem ändringar i startelvan jämfört med matchen mot Arsenal tre dagar innan. Kostas Tsimikas fick med Jürgens bistånd en nyckelbensfraktur mot Arsenal och bytte bort sig själv. Ibrahima Konaté, Dominik Szoboszlai, Curtis Jones och Luis Díaz sattes på bänken. Jarell Quansah, Joe Gomez, Harvey Elliott, Ryan Gravenberch och Darwin Núñez fick chansen att starta. Alla fungerade helt tillfredsställande. Det är ett styrkebesked att kunna byta ut halva utestyrkan och spela samtrimmat och effektivt trots sju spelare i sjukstugan.

Klippan
Inte en match utan att vår kapten Virgil van Dijk dominerar. Han har varit bäst eller så gott som bäst i så gott som alla matcher. Mot Burnley behövde han inte förta sig, men allt han gjorde gjorde han bra. Till höger om honom spelade den mycket lovande men orutinerade Quansah och till vänster om honom spelade Gomez i en position som säkert inte är en favoritposition. Båda gjorde finfint ifrån sig och det kan dom delvis tacka pappa Virgil för, som styr, lugnar och täcker upp om det behövs.

This Is Anfield skriver: “Icecold. Been about two months since he put a toe wrong, never mind a foot”. Så länge vi har Virgil på planen känns det väldigt stabilt. Det var sjunde PL-matchen med “tvättade lakan”.

VAR-kontroverser
Det är tråkigt att så ofta behöva diskutera VAR, men ännu tråkigare att det sker så mycket tveksamheter och misstag. Först blev Cody Gakpo lurad på ett mål då Darwin puttade till Charlie Taylor. Därefter blev Harvey Elliott lurad på ett mål efter att Jordan Beyer puttat fram Mohamed Salah till en offsideposition. Passar skratt eller gråt bäst? Eller kanske ilska? Nu spelade det ingen roll för utgången av matchen, men i alla fall. Snacket om att Liverpool har VAR på sin sida har lagt sig.

Anfallare som gör mål igen
Vi har fått förlita oss väldigt mycket till Kung Mo under senare tid när övriga anfallare har laddat dojorna med blött krut. Desto roligare med två anfallsmål som inte kom Mo i denna match. Efter åtta matchers måltorka träffade Darwin målet istället för målramen. Hans välplacerade skott från halvmånen till bortre burgaveln var riktigt grannt. 

Det var också väldigt roligt att få se Jota på planen igen, en anfallare med bra dojor. Så snyggt han tog med sin Luchos pass och sedan stack kulan mellan benen på den spretande Burnleykeepern James Trafford.

Vi gillar annandagar
Annandagen är inte som andra dagar för Jürgen. Det är en vinnardag. Det var sjätte annandagsmatchen och sjätte annandagssegern. Två gånger har Leicester åkt på däng, även Swansea, Newcastle, Aston Villa och nu Burnley har nu lagts in i denna rulla. Sammanlagt har vi siffrorna 19-1 i annandagsspel under Jürgen.

Nu stundar matcher i olika turneringar. Vi spelar härnäst på nyårsdagen mot Newcastle i ligan, den 7/1 mot Arsenal i FA-cupen och den 10/1 mot Fulham i Ligacupen. Det återstår att se om det blir bra dagar.

TV: Núñez bröt måltorkan när Liverpool vann mot Burnley
 

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2023-12-27 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool