Fem tankar efter Crystal Palace

Fem tankar efter Crystal Palace

Liverpoolsweden.se delar med sig av fem tankar efter krysset på Anfield.

Två matcher spelade och vi är redan fyra poäng efter Manchester City.
Det är oroväckande men säsongen är lång. Däremot så känns det som att dom flesta klubbar som förväntas ligga i toppskiktet av tabellen antingen har en tunn trupp eller en felbyggd sådan. Manchester City hade fått spela med sitt U19-lag i upptakten av säsongen om dom hade drabbats av samma skadeproblematik som oss. Arsenal är tunna och Tottenham är Tottenham. Har ens Chelsea en registrerad nia i truppen? Sen har vi Manchester United. Always look on the brightside – på pappret har vi nog starkast trupp.

Sjätte ligamatchen i rad med första insläppta.
Distraherande statistik. Dessa matcher har dessutom inte slutat med en enda förlust (3-3-0).

Darwin Nunez röda kort och avstängning.
Jag känner mig varken uppgiven, besviken eller orolig över det röda kortet som vår nya uruguayan drog på sig igår kväll, jag kan faktiskt förstå reaktionen. Det var ingen blodig näsa, ingen trasig läpp och ingen huvudskada på den ”utsatta” mittbacken i bortalaget. Andersen spelade färdigt matchen och i efterhand kändes allt snarare planerat. Det var ett misstag och en intention till våld som inte kommer uppstå igen hos Darwin. Det vill jag i alla fall intala mig själv.

Förstärkningar – en del av sporten som bara måste bort.
Nunez intention till att skalla Andersen igår var ett solklart rött. Med det sagt så är danskens förstärkning av situationen något som gör att jag nästan (notera: nästan) kommer gå och hoppas på, under säsongens gång, att han får sig en riktig kyss i en annan match. Det är absurt och skrattretande att dessa triggande, rent ut sagt, filmningar är ett måste för att påkalla domarens uppmärksamhet. I en annan sekvens senare under matchen så hänger samma mittback över Mohamed Salah i eget straffområde. Egyptiern anstränger sig för att hålla sig på benen och målchansen rinner ut i sanden. Ingen straff och samma slutsats kan dras. Spelaren behöver gå i backen för att få med sig ett domslut.

Manchester United i nästa match.
Ett historiskt tungviktsmöte där det moraliska lyftet vid seger är minst lika viktigt som själva poängen. Det är en vägskälsmatch där resultatet antingen tänder eller släcker lågan hos supportrarna. En vinst mot United gör att säsongen drar igång, en vinst mot United tar oss in i fighten, en vinst mot United kan vinna oss ligan i längden.
 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2022-08-16 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool