Fem tankar efter Leicester

Fem tankar efter Leicester

Liverpools fina vårform fortsätter och flera spelare visar att de besitter olika egenskaper. Här är fem tankar efter segermatchen mot Leicester.

Salah: Inte bara en målskytt
Han är främst en målskytt av högsta rang, men Mohamed Salah kan även spela fram sina lagkamrater. Igår kväll gjorde han det vid samtliga tre mål och egyptiern tog då sig förbi namn som Paul Scholes, Eric Cantona, Mesut Özil, Eden Hazard och Juan Mata gällande antal assists i Premier League historien. Salah står just nu på 57 assists i dem engelska högstaligan.

"Allt i Alisson"
Vi kan gräma oss över att vi inte fick med oss någon mer poäng i höstas och på så sätt hade haft en högre tabellplacering. Vi kan dock vända på steken och tacka Alisson för de poäng han faktiskt räddat för oss med sina insatser i ligaspelet. Igår var inget undantag och med ett eller två mål i baken hade matchen såklart sett helt annorlunda ut. Alisson visade hela sitt register, han är bra med fötterna, han räddar på alla sätt, han rusar ut i rätt lägen och han dominerar luftrummet. Ja han nådde till och med ett skott som var på väg en halvmeter utanför och vi hade alltså till och med kunnat spela med större målburar. 

The Scousers in our team
Trent har ju sin egen sång "The scouser in our team, It's Alexander-Arnold, It's Alexander-Arnold...", men borde man kanske göra om den till "The scousers in our team" nu och klämma in Curtis Jones namn också? Eller börja fila på en helt egen sång för "The Toxteth Terrier"? Igår stod Jones nämligen för två mål och hans fina vårform bara fortsätter. Med Trent som sista målskytt gjordes alltså alla tre mål av Scousers. I dagens fotbollsvärld gläds man sannerligen åt sådant.

Si Señor
På tal om sånger så brukar ju ramsorna på engelska läktare bara pågå under en kort tid innan nästa tar över. Det finns dock undantag och en bit in i andra halvlek drog Liverpools bortafans igång Firminos sång och den slutade verkligen inte efter 20 sekunder utan varade nog i minst en kvart innan Trent sköt in sin frispark. Den återupptogs senare och sjöngs även efter matchen som en hyllning till brasilianaren som nu är inne på sina dagar som Liverpoolspelare. Räkna med att sången kommer sjungas minst lika lång tid under säsongens två sista matcher!

Tabelläget
Efter 36 spelade matcher är Liverpool femma i tabellen bara en poäng efter de två lagen ovanför. Nackdelen är att dessa lag har en match mer kvar att spela, vilket betyder att det fortfarande ser oerhört svårt ut för Liverpools del att knipa en av dessa platser. Varför vaknade vi så pass sent under säsongen?

TV: Alexander-Arnold och Jones efter överkörningen
 

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-05-16 12:07:00
Author

Fler artiklar om Liverpool