Fem tankar efter Liverpool-Leicester

Fem tankar efter Liverpool-Leicester

Här följer lite tankar och funderingar efter Liverpools sista match för 2022:

Tre raka vinster blev fyra
Sakta men säkert har Liverpool börjat vinna matcher i ligaspelet och två vinster precis innan VM har nu följts upp av två till och en segerrad som är uppe på fyra matcher. Efter den svaga säsongsstarten börjar det se lite ljusare ut och Liverpool är nu endast två poäng ifrån fjärdeplatsen.

Ger dessa vinster några svar?
Är det starkt att ta segrar fast vi inte imponerar eller sminkar det bara över problemen vi haft under säsongen? Att det resultatmässigt ljusnar är givetvis bra och säsongen bedöms ju först när den är färdigspelad, men just nu känns det ännu som att det är en bit kvar tills man ska kunna känna sig trygg. 

Thiago
Efter att ha varit skadad under merparten av säsongsinledningen har mittfältaren nu i princip varit tillgänglig för spel i samtliga matcher sedan första halvan av september. I många matcher har han spelat 90 minuter och igår fick vi återigen se hur dominant han kan vara. En säsong utan skador på Thiago räknar nog ingen med, men kunde otursförföljde Joel Matip gå hela fjolårssäsongen skadefri så kan man ju åtminstone önska att brassespanjoren har turen med sig under våren som kommer.

Kommentarer på spelarbetygen
Gällande spelarbetygen som delades ut igår har jag inte särskilt mycket att tillägga. Vissa betyg kan man alltid höja eller sänka ett steg men så länge Wout Faes blev matchens spelare för Liverpool är jag nöjd. Självmål har allt som oftast inslag av otur i sig och visst hade belgaren otur igår, men att han två gånger om lyckades på olika sätt var faktiskt riktigt dåligt gjort!

You’re just a shit Andy Carroll
Nej, det går inte jättebra för Darwin Núñez när han ska avsluta. Han kan vara hur bra som helst i matcherna, men en anfallares främsta uppgift är ändå att hitta nätet. Visst har uruguayanen gjort några mål, men med prislappen och förväntningarna på sig börjar det vara hög tid för den ketchupeffekt som vi alla väntar på. Ju fler chanser han bränner desto högre kommer motståndarsupportrarna att stämma in i hånfulla sånger där man jämför honom med en annan hästsvans.



TV: Här hedras Pelé och David Johnson på Anfield

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2022-12-31 14:07:00
Author

Fler artiklar om Liverpool