Anfield, 2024-01-28 15:30

Liverpool - Norwich
5 - 2

Fem tankar efter Liverpool – Norwich 5–2

Fem tankar efter Liverpool – Norwich 5–2

Cupspelet går som tåget för Liverpool. Under gårdagen besegrade man Norwich i FA-cupen efter 5–2 hemma på Anfield. Redaktionen ger er fem tankar efter segern.

Talangfabriken LFC.
Conor Bradley, James McConnell och Curtis Jones stod alla för varsin poäng och samtliga kommer från den egna akademin. Lägg därtill Jarrell Quansah och självklart Trent Alexander-Arnold så har du ett halvt lag av akademiprodukter som var delaktiga i gårdagens match. Ett fantastiskt facit från klubbens ungdomsled, och faktum är att spelarna inte bara deltar när de kommer upp från akademin. Så väl Quansah som Bradley har denna säsongen tagit steget upp från ungdomslagen till A-laget och stått för flertalet MOTM-prestationer när de fått chansen. Fantastiskt roligt att än en gång kunna få följa spelare från de egna leden växa fram till potentiella världsstjärnor!

Hatar Uruguay Norwich?
För runt tio år sedan sprang det runt en uruguayansk forward och gjorde vad han ville, och framför allt när han spelade mot Norwich. Under gårdagen var det dags för en ny uruguayansk forward i Liverpool att få möta Norwich, och visst blev det mål. Darwin Núñez kunde visserligen inte leva upp till exakt det snitt som Luis Suarez gjorde men på sociala medier drogs jämförelsen och frågan är vad Norwich tycker om Uruguay och vad Uruguay egentligen tycker om Norwich?

Cuplaget.
De inhemska cupernas betydelse har de senaste åren varit på tapeten. I England är betydelsen stor, men för spelare och tränare utifrån har cuperna inte alltid prioriterats men för Liverpool verkar de prioriteras. I ligacupen är laget i final mot Chelsea och i FA-cupen väntar nu vinnaren av Southampton och Watford i åttondelsfinal, och med maximalt nio lag kvar från Premier League inför den omgången finns ytterligare en fin chans till en lång cuprunda för Liverpool. Lägg därtill slutspel och favoritskap i Europa League så verkar Liverpool vara ett cuplag trots slagläget de skapat sig i ligan. Mot kvadrupeln!

Comebackernas afton.
Bortsett från segern och kvalificeringen till nästa rundan fanns ytterligare ett glädjeämne från gårdagen. Andrew Robertson, Dominik Szoboszlai och Trent Alexander-Arnold gjorde samtliga comeback efter diverse skadeuppehåll och HERREGUD vad viktigt det känns att få tillbaka dessa spelare när säsongen sakteligen går mot upploppet. Om knappt fyra veckor väntar den första finalen för säsongen och utöver det varvas FA-cupen, slutspelet i Europa League samt starten av upploppet i ligan och ska detta bli en magisk säsong kommer varje spelare att behövas.

YNWA.
Varje match för resten av säsongen kommer att vara jobbig, och när tv-bilderna panorerade över Jürgen Klopp under ”You’ll Never Walk Alone” var det inte bara hans ögon som fuktades. 90 minuter plus tillägg senare var det dags igen när Klopp signalerade ett hjärta mot The Kop och det återigen var dags att bli något tårögd. Förhoppningsvis ger detta en positiv effekt i längden till de som får chansen att se vårt lag under avslutningen av säsongen, nu gäller det att lyfta fram laget till en sista push för vår tyska manager. YNWA!

Liverpool mot Norwich
 

 

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-01-29 18:12:00
Author

Fler artiklar om Liverpool