Fem tankar efter Newcastle

Fem tankar efter Newcastle

Här kommer fem tankar efter gårdagens seger mot Newcastle

Att hamna i underläge
I åtta av de nio senaste Premier League-matcherna har vi hamnat i underläge och den solklara frågan är varför? Ett enkelt argument, som lika väl må stämma är att mittfältet och försvaret blivit svagare.
Det jag dock känner, utan att ha kikat på all statistik är att vi inte är i närheten av lika effektiva första halvtimmen i år som vi var i fjol. Jag vill minnas att den inledande pressen allt som oftast resulterade i en ledning, medan vi nu inte får någon utdelning alls. Vad exakt det beror på är svårt att svara på, men jag hoppas och tror att det kommer lossna snart.

Mohamed Salahs kreativitet 
“Bara” två mål på fem matcher. Det är Mohamed Salahs målskörd hittills. Värt att notera är att han även stått för två assist, men det är inte den kreativiteten jag främst vill lyfta. 
Efter matchen mot Bournemouth höjde många på ögonbrynen över att Salah inte stod för någon poäng. Trots att det kanske inte syns i poängskörden så är Salah den spelare som skapat flest chanser i Premier League i år (21 stycken). Jag tror att med Jota/Nunéz tillbaka så kommer vi både se fler mål och assist från vår egyptier. 

Mittfältsfrågan
Återigen var Harvey Elliott Liverpools bästa mittfältare, återigen var Jordan Henderson svag enligt mig och Fabinho har ännu inte nått den höjd vi vet att han har i sig. Det kanske är vågat och dumdristigt, men jag anser att Carvalho och Elliott ska start tillsammans på lördag, de må va unga och de må vara ett derby, men just nu är de våra bästa alternativ(även om Henderson varit hel).

“Mentality Monsters” 
Termen laget varit så hårt förknippat med under Klopp-eran har varit som bortblåst under de inledande omgångarna. Men gårdagens vinst och på sättet den bärgades kan nog bli säsongs vändande. 
Självklart, det såg inte perfekt ut, men det är då man som mest behöver en vinst i 98:e. Jag tror inte att vi går rent från nu, men jag förväntar mig ett lyft. 

Roberto Firmino 
Jag och många har nog varit kritiska mot Firmino utan att faktiskt acceptera vad hans roll numera är. Han är tredjeval längst fram, bakom både Jota och Nunéz. Då är prestationerna mot Bournemouth och Newcastle väldigt bra enligt mig, även om vi vet att det sett bättre ut förut. 

Rasmus Hjortling Olofsson2022-09-01 19:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool