Anfield, 2024-04-04 20:30

Liverpool - Sheffield U
3 - 1

Fem tankar efter Sheffield United

Fem tankar efter Sheffield United

En till “måstematch” avklarad, men inte utan kamp och slit. Och inte utan vår frälsare Alexis Mac Allister. Vilken praktpärla! Det är bara att lappa ihop nätet.

Det finns inga lätta matcher
Tabellettan möter tabelljumbon på hemmaplan, kan det bli mer givet? Inget är givet i Premier League. Vi var ytterst nära att åka på ett baklängesmål i den första minuten när James McAtee fick ett friläge men stötte bollen rakt på Caoimhin Kelleher. Minuten efter var det också nära att osa katt. Darwin Núñez pressade in 1-0 i den 17:e minuten, vi kunde slappna av men bara till den 58:e minuten då vi lät Sheffield kvittera.

Det gick vägen till slut men med mycket möda, mycket boll och många avslut varav dom allra flesta utanför målramen. Vi hade 83 procents bollinnehav, 29-5 i avslut, 9-3 i avslut på mål samt resultat 3-1 vilket är det enda som räknas till tabellen. Trekejsarslaget fortsätter.

Macca smackade till
Återigen var det Alexis Mac Allister som frälste oss och var matchens förgrundsfigur. Vilken spelare, vilken touch och vilken bollträff. Wataru Endo var skadad och Macca fick kliva ner till ankarrollen, vilket han gör bra men vi tappar en del av hans kreativitet när han spelar sista mittfältare.

I den 60:e minuten gjorde Jürgen Klopp en rockad, han tog in Andy Robertson och Harvey Elliott för Ryan Gravenberch och Mohamed Salah. Joe Gomez klev in i nummer 6-rollen och Macca fick en friare nummer 8-position. Han tackade för kaffet och klippte till med en pärla som den olycklige Ivo Grbic knappt hann se. Efter den smällen kändes Sheffields stålklingor mindre vassa.

Robbo och Curtis tillbaka
Vi hälsar Andy Robertson och Curtis Jones välkomna tillbaka till matchandet. Det är två kvalitetsspelare som verkligen behövs i slutspurten. Två spelare med bra bolltouch och som tillför kreativitet. Robbo tillför energi i vänsterkorridoren och slår fantastiska inlägg. Han var delaktig i båda dom två senare målen, det var hans vänsterkross som ledde till Maccas projektil och sedan serverade han Cody Gapko ett perfekt inlägg till 3-1.

Curtis Jones kom in i den 73:e matchminuten och såg ut som om han aldrig hade varit borta. Lugnet, bollkontrollen och tempoväxlingarna satt där. Curtis kan både lugna spelet och skapa anfall, det var han som passade till Robbo innan 2-1-målet.

Nästa  spelare på tur att kliva in i jobbet är Alisson Becker och Trent Alexander-Arnold. Mera kvalitet. Det kommer att behövas många spelare, det är tätt mellan matcherna framöver

Anfield Roar
När det börjar kännas blodsmak i munnen, när det finns ett fett byte inom räckhåll, och det finns inga fetare byten än Premier League-pokalen, då eldas det på på Anfield och spelarna förvandlas till röda rovdjur. Anfield spelade en avgörande roll för trepoängaren mot Sheffield United. Det såg skrynkligt ut under perioder men publiken frammanade killerinstinkten.

Vårt hemmafacit är tretton segrar och tre oavgjorda på sexton PL-matcher, målskillnad 43-14. På detta är vi bäst i ligan. Vårt bortafacit är åtta segrar, fyra oavgjorda och två förluster, målskillnad 27-14. Borta är vi sämre än Arsenal och Manchester City. Det är därför oroande att av dom återstående åtta matcherna är fem bortamatcher. Det gäller för våra spelare att ta med sig Anfieldstrycket på resorna.

Ett eldprov väntar på söndag
Den svåraste av dom återstående åtta matcherna är sannolikt söndagens batalj på Old Trafford. Manchester United är ett väldigt oförutsägbart lag, ett lag med höga toppar och djupa dalar. Tyvärr kommer dom nog inte att tillåta sig att vara “i dalen” när dom möter oss. Dom gav ju oss en retlig och svidande förlust när vi möttes i FA-cupen den 17 mars. 

Vi har en nödvändig revansch att fordra och kan vi bara ta med oss “Anfield roar” under vårt reservställ ska det kunna gå vägen.    
 

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2024-04-05 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool