Anfield, 2022-11-12 16:00

Liverpool - Southampton
3 - 1

Fem tankar efter Southampton

Fem tankar efter Southampton

”Första halvan” av Premier League skulle avslutas, och Liverpool gjorde jobbet hemma mot Southampton. Slutresultatet skrevs till 3–1 och trots en tuff start börjar Liverpool närma sig de åtråvärda platserna när VM-uppehållet går till mötes.

Världens bästa målvakt.
Vi börjar bakifrån. Alisson Becker, trots det tveksamma beslutet att raka sig så bevisade han att förmågan inte enbart sitter i håret. Står för en tre-fyra klassräddningar som mer eller mindre räddar laget från poängtapp. En av få spelare som varit sig själv i truppen vilket kan vara ytterligare ett tecken på att utmattning tagit ut sin kraft. Lär vara första spaden i det brasilianska landslag som går in som oddsfavoriter i Qatar, och jag tror att världens bästa målvakt gynnas av att spela och får formen att hålla i sig till återstarten strax efter jul.

Andrew Robertson.
Återigen fick vi se den fantastiska sidan av vår skotske ytterback. De två assisten mot Southampton tar honom upp till delad förstaplats när det gäller assisterande ytterbackar i Premier League-historian. För tillfället delar han förstaplatsen med grannarnas Leighton Baines, däremot gjorde han det på 190 färre matcher OCH lär dessutom gå om Baines innan säsongen är över (möjligtvis även året, det är värt en slant).

Darwin´s on fire.
På tal om formstarka spelare. Darwin Núñez stod för kanske sin allra bästa match i Liverpool-tröjan? Framspelningar, avslut, positionering och fantastiska löpningar, som dessutom var onside. Den uruguayanske strikern börjar hitta form, glädje och kemin med laget och vi får hoppas att ett VM bara bättrar på självförtroendet så ska han ta upp jakten på norrbaggen i skytteligan efter jul!

”Sju” poäng…
Efter den mardrömsliknande inledningen av säsongen har Liverpool sakta men säkert börjat hitta tre poängare, framför allt mot toppkonkurrenterna men nu även mot lag som Southampton. Brentfords seger mot City visar också på att det är en svårspådd serie i år, och faktum är att till Champions League-platserna är det bara sju poäng och då har Tottenham en match mer spelad. Med ett allt bättre självförtroende i truppen, och med spelare tillbaka från skador efter VM så hoppas och tror jag att Liverpool ska vara med i kampen om plats tre och fyra, det är där vi får sätta målsättningarna för ligan. Tills vidare.

VM.
Som tidigare nämnt var detta den sista matchen innan juluppehållet. Nu väntar ett ytterst deppigt världsmästerskap innan Liverpool är tillbaka i ligacupen den 19 december och i ligan prick en vecka efter. Trots avsaknaden av ”VM-känsla” så önskar självfallet redaktionen ett stort lycka till, till Ibrahima Konate, Jordan HendersonTrent Alexander-Arnold, Fabinho, Alisson och Darwin Núñez.
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2022-11-13 17:58:00
Author

Fler artiklar om Liverpool