Fem tankar efter Tottenham

Liverpool besegrade Tottenham i galen berg-och dalbane-tillställning där Jota avgjorde i den 94e minuten. Här kommer fem tankar från matchen.

Rekordmannen Trent
Liverpools nummer 66 fortsatte i sin hybridroll som mittfältare i offensiven och försvarare i defensiven mot Tottenham. Och det blev en ny assist när han serverade en fin macka till Curtis Jones 1-0-mål. Det var Trents sjätte assist på de sex senaste. Och för andra gången i karriären har 24-åringen nu lyckats producera assist i fem raka ligamatcher. Det har ingen annan spelare i PL-historien lyckats med.

Diaz första start sedan i oktober
Den colombianske terriern fick göra sin först start sedan skadan mot Arsenal i oktober. Och vilken start det blev! Redan i den 5e minuten satte 26-åringen 2-0 framför en frenetisk hemmapublik. Det är en spelare Liverpool verkligen saknat den här säsongen och det ska bli oerhört kul att se när Diaz är tillbaka i toppform till nästa säsong.

Ofattbara VAR

När Oliver Skipp satte dobbarna i benet på Diaz trodde nog många att åtminstone ett gult kort skulle åka upp ur domare Tierneys ficka. Svaret? Det blev inte ens frispark och man undrar ibland vad syftet med VAR är om de inte kan gå in hjälpa domaren så att denne kan ta ett bättre/riktigt beslut vid sådana situationer. I det här fallet var det rätt soklart att Diaz åkt på en vårdslös och direkt farlig tackling.

3-0-tappet  –  symboliskt för Liverpools säsong
När Salah gjorde 3-0 från straffpunkten trodde nog de flesta att matchen var avgjord. Det kändes som att även Liverpool-spelarna hade räknat hem tre poäng för efter den första kvarten sjönk energinivån och intensiteten märkbart. Man bjöd in Tottenham i matchen igen och det är ganska symboliskt för de rödas säsong. Man har många gånger inte haft tillräckligt bra koncentration eller fokus under stora delar av matcherna, vilket har genererat i alldeles för många enkla misstag och billiga baklängesmål.

Från tomhet till glädje på ett ögonblick
Ja, herregud vilken berg-och dalbana det blev. När Richarlison knoppade in 3-3 i den 93e minuten satt man där och tänkte ”jag är inte speciellt förvånad att det här händer”. Det kändes mest tomt och dystert.  När Diogo Jota sedan från ingenstans satte 4-3 knappa minuten senare var det en otrolig glädje och eufori som flög genom kroppen. Och vilken målform den lille portugisen är inne i nu. Det här var hans femte mål de fyra senaste ligamatcherna.

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2023-05-01 20:35:00