Fem tankar efter Union Saint-Gilloise

Fem tankar efter Union Saint-Gilloise

Lite smygande frågetecken och extrema talanger. Ligger vägen öppen för de röda nu? Här kommer fem tankar efter förlusten i europa league.

Rätt förlust i rätt tid
Vi börjar med ett enkelt konstaterande. Det är omöjligt att vinna varje match hela tiden. Det har inget lag någonsin gjort. Det gäller snarare att lyckas pricka in de oundvikliga poängtappen och förlusterna vid rätt tillfälle. Det här var sannerligen en match som känns helt okej att förlora. Det hade förvisso varit bra om fler av ungdomarna som luftades faktiskt tog chansen på ett bättre sätt (mer om det senare) men det är vad det är. En lite skarpare offside-linje eller bättre fokus så hade det inte varit någon förlust att tala om. Så vi går helt enkelt vidare och skiter i det här nu.

Den oroväckande punkten
Ja, det finns trots allt en sådan. I dessa cup-matcher när Klopp faktiskt luftar truppen rejält och låter talangfulla spelare få minuter gäller det att dessa också kliver fram. Det var det inte riktigt någon som gjorde Det gäller i min värld både spelare som Ben Doak men även spelare som Harvey Elliott. Visst, det är svårt att leverera tillsammans i en elva som i stort sett aldrig spelat tillsammans. Samtidigt måste det gå att kräva ett större ansvarstagande och en större leverans från exempelvis Elliott och Curtis Jones. Med det sagt, om det är den stora negativa punkten i det här läget så känns det sannerligen helt okej.

Extrem talang
Jarell Quansah. Nu är väl det här kanske inte det absolut bästa ögonblicket att hylla honom, men jag tar chansen ändå. I min värld är det här en av Liverpools absolut största talanger det senaste decenniet. Han är så otroligt mogen och färdig i sitt spel redan nu. Samtidigt som han har storleken för det. Det är förstås en bit kvar på resan men att det ser så här bra redan nu känns ofantligt spännande. Jag hoppas verkligen att Klopp vågar ge honom en ordentlig chans den här säsongen. Att han kan få speltid tillsammans med Virgil Van Dijk och kan få mogna i ett Liverpool-lag som fungerar ganska bra skulle vara väldigt värdefullt. Vem vet, är det här den store Liverpool-backen som ska axla manteln efter Van Dijk vi ser framför oss.

Lite smygande frågetecken
Ja, hur är egentligen status med vår käre Caoimhín Kelleher? Visst börjar det väckas lite smygande frågetecken kring hans prestationer. Inte på något sätt att han inte ska få spela, det är av monumental vikt. Men där hans prestationer tidigare kändes mogna, färdiga och högklassiga börjar det nu bli fler och fler mål där det känns som att det går att göra bättre. Tidigare kändes det som att laget kunde hålla sig flytandes väl även om Alisson saknades. Nu var det en stor pust av lättnad när brassen äntligen tog sig tillbaka lite snabbare än beräknat. Det här är inte rader som pekar ut honom som ett stort problem, det är bara frågetecken som inte riktigt släpper taget just nu.

Vägen ligger öppen
Gruppsegern säkrad och det med en vaskad sista omgång. Nu ligger vägen öppen fram mot titeln som Jürgen Klopp har kvar att bärga i Liverpool. Det är förstås det enda rimliga målet att ha just nu. Den enda prioriteringen som skulle gå emot att börja satsa mer och mer i Europa-spelet är om laget samtidigt slåss för en ligatitel vilket börjar kännas mer och mer som en reell verklighet. Den stora truppen och hungern efter det misslyckade fjolåret gör att det kommer att bli en väldigt rolig vår. Det är åtminstone känslan här och nu.

Hugo Levinsson@Hugolevinsson2023-12-15 16:58:00
Author

Fler artiklar om Liverpool