Fem tankar efter Wolverhampton - Liverpool

Fem tankar efter Wolverhampton - Liverpool

Äntligen fick Liverpool känna segerns sötma igen. En seger som inte bara är en seger, utan som även bidrog till ett gäng positiva tankar.

Bättre energi
Något som verkligen gav mig glädje var energin Liverpool visade i framför allt den första halvleken. Det var ett lag som sprang, kämpade och fungerade bra som ett kollektiv, något som saknats i majoriteten av säsongens tidigare matcher. En bidragande faktor till denna energi var ett nykomponerat mittfält som satte presspelet vilket ledde till att laget kunde kontrollera. Energin dog ut något i den andra halvleken, lite väl tidigt än vad man önskat, men i det stora hela ett steg i rätt riktning och något att ta med sig till mötet med Chelsea i helgen.

Mittfältet
Som jag var inne på så var det mittfältstrion bestående av Thiago, Naby Keita och Stefan Bajcetic som verkligen imponerade på mig. Inte nog med att presspelet fungerade, så syntes det vilken skillnad det kan göra när samtliga på mittfältet är bolltrygga och vill ha bollen vid sina fötter. Thiago vet vi vilken klass han besitter och Naby Keita gjorde kanske inte sin absolut bästa match, men att han ska starta på lördag tycker jag är givet. Mest imponerande var Stefan Bajcetics insats, då ungtuppen visade att han inte bara sitter på ett par fina fötter, utan även ett bollvinnande och ett moget spel trots sin unga ålder.

Elliott kanon på rätt position
Visst bidrog ett passivt försvarsspel i kombination med ett tveksamt positionsspel av José Sa till att Harvey Elliott kunde göra sitt mål igår, men inte var det mindre snyggt för det. Framför allt så myser jag lite extra när Elliott gör en fin match. Jag tycker det är en spelare som tydligt visar att han spelar för klubbmärket på bröstet. Han har många gånger placerats på mittfältet under säsongen, vilket inte fungerat. Tycker att han lyfter sig rejält när han igår fick spela på sin naturliga position.

Konate och Gomez
Två spelare som måste lyftas fram efter gårdagens match. Ibrahima Konate har inte fått en drömstart på återkomsten efter VM och Joe Gomez har inte gjort många bra minuter efter kanske sin bästa match i karriären mot Manchester City i höstas. Ingen av försvararna gjorde sin bästa match i karriären igår, men spelade stabilt och höll i slutändan nollan, något som stärker självförtroendet.

En seger att bygga vidare på
Årets första seger bevittnade vi igår och förhoppningsvis en seger som laget bygger vidare på. Ett omspel brukar sällan vara något bra, men i och med matchens utfall och hur spelet såg ut, så kan detta omspel varit något positivt för Liverpool. Segern innebär även ett avancemang i den turnering som får ses som den mest troliga titelchansen denna säsong vilket såklart alltid är roligt!

 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-01-18 12:02:00
Author

Fler artiklar om Liverpool