Fem tankar efter Wolves

Fem tankar efter Wolves

Blandade tankar, men mest positiva, efter gårdagens seger mot Wolverhampton.

Sömnpiller
Det var riktigt skönt med en seger igår men oj så långsamt jag tycker att det går. Första halvlek var bedrövlig och som kollegan Björn här på redaktionen skrev i vår gemensamma chatt, så var de 30 sekunderna av svart bild kanske det mest spännande på hela halvleken. Andra halvlek var väl något bättre, men matcher som gårdagens gör att man saknar den kaotiska och temporika fotbollen, som vi blivit bortskämda med under de senaste åren, lite extra.

Nyttiga Nunez
Uruguayanen gjorde inte sin bästa match igår men jag tycker att med honom på planen så händer det i alla fall lite mer. Alltid på språng framåt och tar ofta även hemjobbet bakåt. Spelar fram Harvey Elliott vid flera tillfällen och med lite mer precision i avslutet från ungtuppen så hade Nunez haft ett par assist igår. Blir otroligt viktig under sista delen av säsongen.

En bättre Fabinho
Brassen har ju inte jättemånga bra prestationer i ryggsäcken från denna säsong men igår tyckte jag att han höjde sig. Han har ett par riktigt bra bollvinster långt in på offensiv planhalva där han dock slarvar med passningen efteråt. Men sett till matchen i stort så tycker jag verkligen det var ett fall framåt för Fabinho. Det är en bit kvar till den nivån vi vant oss vid men jag väljer att se gårdagens prestation som något positivt och hoppas att den defensiva mittfältaren bygger vidare på detta.

Ibrahima Konate
Ställs inte jättemycket på prov men det kändes väldigt bra att ha mittbacksbjässen tillbaka i startelvan. Ingjuter en helt annan säkerhet (i alla fall hos mig) än både Joel Matip och Joe Gomez. Tycker även att det syns på Trent Alexander-Arnold som jag anser lyfter sig när han har Konate på insidan av sig. Blir likt Nunez väldigt viktig för säsongens avslutande skede men det oroar att fransmannen varit väldigt skadebenägen.

Viktig vinst
Som nämnt ovan så var det långt ifrån en fantastisk insats igår men en vinst är en vinst. Vi tar med oss tre poäng och hakar på i topp fyra-kampen. Hade det inte varit så att vi har spelat dåligt ganska ofta den här säsongen hade man kanske sett gårdagens vinst som ett styrkebesked, att vinna utan att spela bra. Tuff match väntar på söndag då Manchester United gästar men förhoppningsvis bygger vi vidare på segern.

TV: Liverpool tog tre poäng mot Wolves

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-03-02 13:02:00
Author

Fler artiklar om Liverpool