Fem tankar efter Wolves

Fem tankar efter Wolves

Liverpool stod för en ny, fin vändning borta mot Wolves. Här följer fem tankar efter segern.

13.30-matcherna efter landslagsuppehåll
Det här var Liverpools tolfte (!) match 13.30 en lördag efter ett landslagsuppehåll under Jürgen Klopp, hela sex fler än närmaste big six-konkurrent. Och varenda match Liverpool spelar den tiden efter ett landslagsuppehåll är en karbonkopia av varandra. Det ser exakt likadant ut varje gång, det är lojt, det är en inställning som är usel och det är rent allmänt ingenting som fungerar. Glädjande var däremot att Liverpool kunde ta sig i kragen under den andra halvleken och visa prov på den mentala styrkan som man besitter.

Den mentala styrkan
Man ska kanske inte dra så stora växlar än men det Liverpool vi ser den här säsongen påminner om det vi såg under 19/20-säsongen, ett lag som aldrig viker ner sig. Då som nu fortsätter vi trumma på hela vägen och redan fem matcher in i säsongen har vi avgjort sent två gånger. Ett prov på en extrem mental styrka. Kanske, kanske är ”mentality monsters” tillbaka?

Ovärderliga Mohamed Salah 
Jag kan inte förstå de Liverpool-supportrar som tyckte att klubben skulle acceptera Al Ittihads miljardbud på egyptiern. Speciellt inte när det första budet trillade in på Deadline Day, vilket inte gav Liverpool någon chans att hinna leta en ersättare. Även om vi hade fått mer tid på oss att leta efter en ersättare hade vi inte kunnat hitta någon som ens kommer i närheten av Salahs kaliber. Han är ovärderlig och ska stanna kvar fram till åtminstone nästa sommar. Hans siffror under tiden i Liverpool talar sitt tydliga språk. 188 mål och 78 assist på 310 matcher vilket är helt galna siffror.

Klopps matchcoachning
Många gånger har Jürgen Klopp fått kritik för att han, antingen gör för sena byten eller för att han gör fel byten. Ett färskt exempel på det är när han, vid ställningen 1-1, plockade av Salah och satte in Ben Doak in i säsongspremiären mot Chelsea. Men mot Wolves ska han ha all cred för sin matchcoachning. Efter den fruktansvärt bleka första halvleken bytte han först in Diaz i paus, och bara tio minuter senare bytte han in Darwin och Elliott. Byten som alla gav effekt där alla tre var starkt bidragande till vändningen.

Kapten Robertson
Vilken insats av skotten. Med kaptensbindeln på armen i avsaknaden av van Dijk och Alexander-Arnold så leder han laget med bravur och är, förstås, högst delaktigt i vändningen. Han bidrar med så otroligt mycket energi och får välförtjänt sedan sätta dit 2-1-målet efter första en fin löpning, och sedan med ett fint avslut efter en läcker yttersidepassning från Salah. Matchen är också ett kvitto på att han fortfarande ska vara en startspelare i Liverpool, trots att många supportrar ansett att han inte fungerar i det nya spelsystemet.

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-09-17 14:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool