Anfield, 2023-10-21 13:30

Liverpool - Everton
2 - 0

Fem tankar Liverpool- Everton 2-0
Målskytten Salah firar med framspelaren Nuñez.

Fem tankar Liverpool- Everton 2-0

Liverpool vann med 2-0 hemma mot lokalrivalerna Everton. Salah blev stor hjälte med sina två mål. Liverpool spelade stora delar av matchen med en man mer efter att Ashley Young blivit utvisad. Redaktionen ger er fem tankar efter den tuffa lördagskvällen.

Fenomenal inledning
Mohamed Salahs inledning på säsongen är något utöver det vanliga, även med ”Salah-mått” mätt. Sju mål och fyra assist på de nio första matcherna är siffror som talar sitt tydliga språk.

Den egyptiske kungen verkar aldrig slå av på takten. Om detta blir sista säsongen i klubben kommer det vara en säsong att minnas. Att ha en spelare som garanterar 20 mål i ligan varje säsong ska inte underskattas. 

Matchcoachning  
Klopp ska ha en stor eloge för sin matchcoachning igår. Bra byten som alla bidrog till tre poäng. Att byta ut Tsimikas mot Nunez vittnar om fingertoppskänsla. 

Harvey Elliott kom in och förändrade matchbilden med sin ungdomliga entusiasm. Bytet av Konaté var välbehövligt och sunt med tanke på den överhängande risken för ett andra gult kort. Att ha spelarna i form är viktigt ,men frågan är om tränarens taktiska dagsform inte är allra viktigast?

Startdebut
Ryan Gravenberch fick igår göra startdebut i Premier League. Holländaren tog verkligen chansen och tystade en hel del tvivlare med sin självklara insats. Att dessutom göra det i ett derby tyder på att värvningen har potential att bli riktigt lyckad.

Det blir intressant framöver hur Klopp väljer att formera mittfältet när Curtis Jones, Thiago och Bajcetic alla närmar sig återkomster. Lyxproblem tackar vi dock för.

Andra gult?
Att Liverpool är inblandade i domarkontroverser denna säsong är knappast ovanligt. Men att det är Liverpool som får med sig domslutet är desto ovanligare. 

Ibrahima Konaté borde blivit utvisad när han rev ner Beto i en farlig Everton-kontring. Domaren valde att endast blåsa frispark, vilket verkligen kan diskuteras. Klyschan som lyder ”det jämnar alltid ut sig” har aldrig kunnat appliceras mer lämpligt. 

Díaz återuppståndelse 
Luis Díaz verkar äntligen ha återfunnit sin form som han var i innan skadan. Colombianen ser så där elektrisk ut som bara han kan. Ständigt påhittig och vass en mot en. Mycket viktigt att han hittat formen igen.

Det var Díaz som fick Ashley Young utvisad och det var även han som skapade straffen som Salah sedan förvaltade. Liverpool behöver en välfungerande vänsterkant för att utmana om titeln. När spelare som Sadio Mané och Robertson var som bäst, var Liverpool som bäst. Ingen slump.

Johan Olsson 2023-10-22 11:52:00
Author

Fler artiklar om Liverpool