Finns det ett slut på denna kris?

Finns det ett slut på denna kris?

När Virgil van Dijk gick ut skadad i derbyt, då hamnade vi i en mittbackskris. Var befinner vi oss nu, om jag får fråga?

 
Det verkar som att Joe Gomez har ådragit sig en skada under pågående landslagssamling. Den engelska förbundskaptenen Gareth Southgate förväntas bekräfta uppgifterna senare, och det finns en stor oro att skadan kan bli långvarig.
 
Det skulle vara ytterligare ett stort defensivt bakslag för Jürgen Klopp som garanterat lider av huvudbry i dessa tider.
 
Som bekant ser försvarsklippan Virgil van Dijk ut att missa resten av säsongen i och med konsekvensen av Jordan Pickfords hänsynslösa satsning mot holländaren i derbyt för ett par veckor sen. Joe Gomez har alltså fått axla rollen som försvarsgeneral den senaste tiden, och han har skött det bra.
 
Men vem ska ta sig ann den rollen nu? Joel Matip är tillbaka, men hur länge dröjer det innan han befinner sig i skadeträsket återigen? Nat Phillips skötte det bra i matchen mot West Ham härom veckan, och Rhys Williams har agerat tryggt under dom minuter han har fått i Champions League. Det är däremot inte några starka kort Klopp har att spela på i defensiven, framförallt inte när även Trent Alexander-Arnold utgick med en skada i mötet mot Manchester City. Nu återstår bara Robertson ifrån den ordinarie backlinjen. 
 
Skulle det var så att Joe Gomez skada är långvarig, då kanske Michael Edwards behöver agera aktivt under januarifönstret? Om inte, så finns möjligheten att ”kaosfotbollen” som Erik Niva så gärna refererar till, återinförs. Extremoffensiv med ett läckande försvar.


Källa: Mirror

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2020-11-11 16:28:47
Author

Fler artiklar om Liverpool