Flanagan kvar hemma - lånas ut till Burnley?

Flanagan kvar hemma - lånas ut till Burnley?

Jon Flanagan fanns inte med i den Liverpooltrupp som i morse lyfte mot USA, något som späder på ryktena om att försvararen överväger att gå på lån till Burnley.

När Liverpool tidigt på torsdagsmorgen satte sig på planet till USA fanns Jon Flanagan inte med i truppen, något som tyder på att han starkt överväger en utlåning till Burnley, vilket Liverpool Echo har skrivit om tidigare. Burnley vann Championship i våras och kommer således spela i Premier League säsongen 2016-17.

Med Nathaniel Clyne som uttalat förstaval på högerbacksplatsen och en säsong utan spel i Europa kommer det bli ont om speltid för Flanagan, och Jürgen Klopp har sagt att han tror att ett år i en klubb där försvararen ges speltid kommer att gynna honom.

Flanagan, som är skadefri efter 18 månaders frånvaro och belönades med ett treårskontrakt tidigare i år, spelade i de tre första matcherna under försäsongen, men togs inte med till den fjärde mot Huddersfield på onsdagskvällen.

Trots hälseneskador var både Mamadou Sakho och Joe Gomez med på planet till USA liksom hamstringskadade Lucas Leiva och nyförvärvet Ragnar Klavan.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2016-07-21 16:02:56
Author

Fler artiklar om Liverpool