Flera toppbetyg efter Champions League-vinsten
Chelsea vann Champions League för andra gången i klubbens historia.

Flera toppbetyg efter Champions League-vinsten

Chelsea besegrade Manchester City med 1–0 och vann därmed Champions League 2021. Det är andra gången de kungsblå vinner turneringen. En kväll som denna hade jag med glädje delat ut femmor till alla, men här är spelarbetygen från andraplacerade Chelsea.


Edouard Mendy – 3
Trots att City hade många bra lägen behövde Mendy inte agera i särskilt hög utsträckning. Men en väldigt tryggt agerande målvakt som är så viktig.

Cesar Azpilicueta – 4
Inte många felsteg från kaptenen ikväll. Spelaren som har varit i Chelseas A-lag under längst tid fick äntligen lyfta CL-bucklan. Så välförtjänt.

Thiago Silva (ut 39) – 3
Den rutinerade brassen fick äntligen vinna Champions League. Han klev av skadad tidigt, men gjorde en bra insats det han hann spela. Ledare och en lugn del i försvaret.

Antonio Rüdiger – 4
Viktiga aktioner i försvaret när han skottäckte vid ett par tillfällen. Precis som övriga i backlinjen gjorde tysken en felfri insats.

Reece James – 4
Vilken bjässe Reece James var under finalen. Lika fina som hans nedtagningar på bröstet var, lika bra var hans generella spel. Han stoppade Sterling imponerande enkelt och tappade aldrig bollen trots att han ofta sattes under hård press.

Jorginho – 3
Jorginho stod för en bra prestation i finalen och gjorde det enkla väldigt bra. Brasseitalienaren har steppat upp bra under våren i Champions League och haft en bärande roll.

N’Golo Kanté – 5
Fransmannen stod för ytterligare en briljant insats och visade att han är världens bästa i sin roll. Får inte nog av denna lilla mannen.

Ben Chilwell – 4
Superbrytning i 10:e minuten som räddade oss från 0–1 i ryggen. Stod emot bra mot Kyle Walkers snabbhet och var ofta farlig i offensiven. Växer i de största matcherna!

Mason Mount (ut 80) – 4
Extremt viktigt hemjobb vid några tillfällen och en magisk framspelning till 1–0-målet. Som 21-åringen klev fram och låg bakom segermålet. Försvann lite i andra när Chelsea sjönk längre ner.

Kai Havertz – 5 Dagen lejon!
Tysken gör sitt första Champions League-mål i finalen och blir matchhjälte. Han gör också sin bästa match i Chelseatröjan när det gäller som mest. Han står för många bra passningar och är viktigt i det felvända spelet i uppbyggandet av spelet. Vilken värvning det ha visat sig vara, finns ju inget större än att avgöra en Champions League-final.

Timo Werner (ut 66) – 3
Var inblandad i hur mycket som helst inledningsvis, men missade det mesta. Precis som under säsongen. Men även om han skulle gjort mål idag gör han en stark insats och satte tonen för Chelseas anfallsspel.

Avbytare
Andreas Christensen (in 39) – 4

Klev in på planen i ett utsatt läge och med mycket press på sina axlar, men den danske Chelseaprodukten stod för en bragdinsats trots att han inte syntes särkilt mycket. Men blockade ett jätteläge i slutminuterna.

Christian Pulisic (in 66) och Mateo Kovacic (in 80) spelade för kort tid för att betygsättas.

GRATTIS till alla fans där ute. Ni är bäst och det är en fröjd att få dela glädjen med er en dag som denna!!!

CHAMPIONS OF EUROPE!

Oscar Jakobssonoscar98jacobsson@gmail.com@oscar_json2021-05-29 23:07:23
Author

Fler artiklar om Chelsea