Förändringar i den medicinska staben

Förändringar i den medicinska staben

Gary O'Driscoll byter klubb från Arsenal till Liverpool och tar över som doktor för förstalaget och blir huvudansvarig för den medicinska avdelningen.

Det har stått klart sedan december förra året att chefen för Liverpools medicinska avdelning, Andy Massey, kommer att lämna klubben för att ta ett chefsjobb inom FIFA. Givet framförhållningen har Liverpool haft gott om tid att hitta en ersättare.

Redan i januari rapporterades att Gary O’Driscoll kommer att lämna Arsenal för att ta över Masseys tidigare jobb. O’Driscoll var med i förberedelserna till Arsenals match mot Portsmouth i FA-cupen på måndagskvällen, men är på väg in till Melwood inom kort enligt The Athletic.

O’Driscoll anställdes som klubbdoktor i Arsenal 2009 innan han befordrades till huvudansvarig för den medicinska avdelningen i juni 2017. Han har även lång erfarenhet inom andra sporter efter att exempelvis ha varit läkare för det irländska landslaget i rugby.

I Liverpool kommer O’Driscoll agera som doktor för förstalaget och leda klubbens medicinska avdelning, som består av läkare, fysioterapeuter och forskare, precis som i Arsenal. Ett nyckelelement i hans roll blir att maximera spelarnas tillgänglighet genom rätt förebyggande åtgärder, diagnosställning och behandling av skador.

Även fysioterapeuten Richie Partridge lämnar Liverpool efter att ha tackat ja till ett jobb i Qatar och den tidigare yttermittfältaren flyttar utomlands under mars månad.

Enligt Training Ground Guru kommer Partridge att ersättas av Steve Lilley som närmast kommer från Manchester City. Där har han varit i 9 år sedan han 2011 bytte arbetsgivare från Norwich City. Från 2013 jobbade Lilley nära Lee Nobes som nu är chef för fysioterapeuterna i Liverpool.

Den sista omflyttningen i ledarstaben rör sig om fysioterapeuten Christopher Rohrbeck som efter tre år i England efter säsongen återvänder till Tyskland.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-03-04 19:51:44
Author

Fler artiklar om Liverpool