Framtiden osäker för Grujic

Framtiden osäker för Grujic

Den från Liverpool utlånade Hertha-spelaren Marko Grujic håller alla dörrar öppna inför sommaren. ”Jag är i ett skede av min karriär där jag måste ta viktiga beslut,” säger serben till The Athletic.

I januari 2016 blev den serbiske mittfältaren Marko Grujic Jürgen Klopps första LFC-värvning. Speltiden har dock blivit knapp och lejonparten av 23-åringens tid som Liverpoolspelare har spenderats utanför Merseyside i form av lånesejourer i såväl Cardiff som Hertha Berlin. 

Grujic är inne på sin andra säsong i den tyska huvudstaden (den sista enligt låneavtalet) och har fortsatt som målsättning att slå sig in i en Liverpool-elva, hur svår den utmaningen än tycks se ut. 

”Den utmaningen är så stor,” säger mittfältaren i en intervju med amerikanska The Athletic. 

”Killarna har presterat på en sådan hög nivå den här säsongen, vilket glädjer mig. Det finns så många kvalitétsmittfältare i Liverpool. Ärligt talat är det svårt att få en chans.”


Givet den mördande konkurrensen på Liverpools mittfält och Grujic strävan efter regelbunden speltid kan en argumentera för att serbens framtid på Merseyside är lite uppe i luften, hans egen målsättning till trots. 

”Jag är inte en yngling längre,” fortsätter den snart 24-årige fältaren. 

”Vid 24 är jag i ett skede av min karriär där jag måste ta viktiga beslut. Jag måste tänka och ta smarta beslut.”

”Vilket är det bästa; att stanna i Liverpool och vänta på att få chansen eller är det dags för ännu en utlåning eller en permanent flytt till en annan klubb? Jag vet inte svaret på det just nu. Alla dörrar är öppna.”


Framtiden får utvisa vilken väg det blir för Marko Grujic, men med en Adam Lallana på utgående kontrakt och en åldrande James Milner på nedtrappning kommer det snart att finnas ett hål att fylla på serieledarnas mittfält. Undertecknad skulle inte opponera sig emot en serbisk ersättare. 

Källor: Liverpool Echo, The Athletic

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-04-12 00:57:09
Author

Fler artiklar om Liverpool