2024-04-16 20:45

Notts County - Stockport

Från hattar till kronor - I kväll kan Stockport krönas till mästare
Giganten Horsfall är redo för fight. Foto: Stockport County

Från hattar till kronor - I kväll kan Stockport krönas till mästare

Under lördagen säkrade både Stockport och Wrexham uppflyttning efter två dominanta segrar. Vid seger i kväll borta mot Notts County kan The Hatters även titulera sig som mästare av League Two.


Det finns ett flertal små notiser att upprepa efter helgens seger. En av dem är att veteranen Hinchliffe är den första spelaren i Countys historia som har blivit uppflyttad tre gånger. Det måste räknas som legendaren och den dåvarande tränaren Jim Gannons bästa värvning år 2016, såväl som Stockports, åtminstone topp fem.


Jim Gannon 2016 med nyförvärvet Ben Hinchliffe. Foto: Stockport County.

Nuvarande tränare Challinor utökade sitt excellenta facit då han säkrade sin sjunde uppflyttning som manager på en blott tretton år kort karriär. Om en seger säkras i kväll innebär det också att County har vunnit tre titlar på de senaste sex säsongerna. Två av dem tillskrivs just Challinor.

Om titeln säkras i kväll är det den första ligatiteln i Football League-pyramiden sedan 1967, vilket innebär att 57 års titeltorka i det engelska ligasystemet kan ta slut på Meadow Lane.


Kapten Madden firar under planstormningen. Foto: Stockport County

Tabell och förutsättningar

Det kanske är tjatigt men det tåls att upprepas. Vid seger i kväll blir County mästare, men vid kryss eller förlust måste festen vänta åtminstone till lördagens hemmamatch mot Accrington. Mansfield har liknande förutsättningar gällande den sista direktplatsen. Om kronhjortarna vinner i kväll flyttas de upp till League One, annars får de känna MK Dons flås ett tag till.


Snart kan vi byta text från "promoted" till "champions". Foto: Stockport County

Notts County ligger tryggt i mitten av tabellen och har därför ingenting att spela för utöver hedern, vilket inte nödvändigtvis behöver vara en negativ faktor. 

Form och startelvor

Sex raka vinster och tolv matcher i följd utan förlust talar sitt tydliga språk för The Hatters. 

Klassikerklubben Notts County blev precis som Wrexham uppflyttade till League Two inför den här säsongen och har likväl varit favoriter för uppflyttning. De hade en magisk höst men har sviktat i form sedan oktober. De har två raka vinster inför kvällens match och är obesegrade på de tre senaste, men inom spannet för “de senaste fem” rymmer även två förluster.

Om man iställer flyttar fokuset till det senaste mötet lagen emellan som utspelade sig på Edgeley Park den 22 december, tyder mycket på att matchbilden är svårtippad. Matchen slutade 2-1 till Stockport, men det var Notts County som dominerade från start till slut. Wootton gjorde ett sedvanligt ledningsmål redan i sjunde minuten. Därefter dröjde det till 86 matchminuten innan Madden kunde utöka på straff. McGoldrick reducerade för bortalaget i den 93 minuten och kanske var de värda ett bättre öde.


Får County fira igen? Foto: Stockport County

De största nyheterna som går att rapportera gällande laguppställningen är att Odin Bailey petas och att den skadade Olaofe utgår från elvan. Powell och Lemonheigh Evans får spela från start nu när titeln ska bärgas.


Edgeley Park var lika fullsatt som vanligt senast lagen möttes. Foto: Stockport County

I övrigt finns det inte många överraskningar i startelvan, men frågan är hur många minuter supertalangen Barry får i kväll. 

Notts Countys startelva (3-4-2-1):
Ashby-Hammond, Cameron (K), Baldwin, Brindley, Jones, Austin, Bostock, Crowley, McGoldrick, Nemane, Langstaff

Stockports elva (4-3-1-2):
Hinchliffe, Bristow, Pye, Horsfall, Knoyle, Sarcevic, Camps, Lemonheigh Evans, Powell, Wootton, Madden (K) 

Joel Goldman2024-04-16 20:46:00
Author

Fler artiklar om Stockport