Craven Cottage, 2022-08-06 13:30

Fulham - Liverpool
2 - 2

Fulham - Liverpool 2-2: Säsongens första poäng

Det blev en poäng med sig hem för Liverpool efter 2-2 borta mot Fulham på Craven Cottage.

Säsongens första match skulle inledas på bortaplan mot ett nyligen uppflyttat Fulham från Championship inför ett mer eller mindre fullsatt Craven Cottage.

Till matchen kommer Liverpool med ett facit på 8 vinster senaste 10 ligapremiärer. Nämnvärt är dock att majoriteten av dessa kommit med hjälp av hemmastödet på Anfield, medan bortastatistiken senaste 10 premiärer summeras fyra vinster, fyra oavgjorda och två förluster – Och ett kryss till skulle det bli.

Nervöst och försiktigt Liverpool mot ett optimistiskt och agressivt Fulham

Trots majoritet I bollinehav var det inte samma Liverpool vi såg inleda mot Fulham som mot Manchester City föregående vecka. Visserligen lyckades Luis Diaz fint skruva in en bredsida strax utanför straffområdet, men målet blev bortdömt för offside. Passningarna kändes inte lika precisa som vi är vana vid och det kändes lite nonchalant på alla delar av planen. Något som Fulham tog vara på i matchminut 32 där Mitrovíc med sin längd mot Trent Alexander-Arnold lyckas nicka in bollen från nära håll efter ett välplacerat inlägg från högerbacken Kenny Teté.
Diaz skulle få en till chans att nästan direkt efter utjämna, men hade den här gången inte stolpen på sin sida utan fick besviket se bollen studsa ut.
Väckarklocka för Liverpool, som går in i halvtidsvila i underläge efter säsongens första 45 minuter.

Tidiga byten i andra halvlek gav resultat

Klopp valde att göra två byten tidigt i andra halvlek. Harvey Elliot byttes in mot Thiago som behövde utgå samt Darwin Nunez mot Firmino för ny energi i anfallsspelet som skulle ge resultat. Det var dock Fulham som inledde andra halvlek bäst med en stolpträff av Neeskens Kebano, innan Nunez fick presentera sig med en läcker klack från ett inspel av Salah för 1-1.

Liverpool började äga mer och mer av matchen i andra halvlek, men efter ännu en snabb omställning skulle Fulham återta ledningen, efter att Mitrovic blivit fälld av Van Dijk i straffområdet. Det råder fortfarande diskussioner om det var straff eller ej men VAR gjorde sitt, Mitrovic fick ta sin egen straff och 2-1 Fulham var ett faktum.

Kvitteringen skulle komma i matchminut 80 av ingen mindre än Salah, assisten signerad Nunez från ett inlägg av Alexander-Arnold. Sista 10 minuterna är det ett dominant Liverpool som jagar ett ledningsmål där Jordan Hendersson är närmst med en ribbträff men resultatet står sig och Liverpool får, lite snopet, med sig en poäng från en premiär som med facit i hand borde varit en seger.