Lagbanner
Anfield, 2021-03-07 15:00

Liverpool - Fulham

Fulham mot Liverpool - oväntat ovisst

Fulham mot Liverpool - oväntat ovisst

Under söndagen spelar Fulham på Anfield mot Liverpool. Vad som en gång var den svåraste möjliga bortamatchen är nu något annat. Vad är det egentligen för rödklätt lag som vi ska möta?

68 raka matcher på Anfield utan förlust. Det var rekordet Liverpool stoltserade med fram till att Burnley åkte dit och tog tre poäng den 21:a januari. Därefter gjorde Brighton, Manchester City, Everton och Chelsea samma sak. Nu har Klopps mannar inte vunnit på hemmaplan sedan man slog Tottenham 12:e december. 

Skador skador skador. Det är Van Dijk hit och Matip dit. Varenda spelare som skrivs upp som mittback hos Liverpool tycks drabbas av förbannelsen som vilar över laget den här säsongen. Nu ryktas det till och med om att nyförvärvet från Preston, Ben Davies ska starta mot Fulham

Spelarfrånvaro till trots ställer Liverpool upp med ett på pappret fantastiskt lag. Salah, Mané, Firmino, Thiago, Robertson och Trent Alexander Arnold är bara några av världsnamnen som finns i laget. Det är snarare formen som är det stora frågetecknet. Man har nu gått sju raka matcher utan att vinna i Premier League. Förhandsläget kunde se klart mer skrämmande ut för Fulham. Har vi till och med poängchans under söndagen?

Fulham kommer till spel med samma mannskap som senast mot Spurs. Enda kännbara frånvaron i truppen är kapten Cairney som fortfarande dras med sin knäskada och bara tillåts delta i lätt träning. 

Liverpool är givetvis storfavoriter trots allt. För Fulham vore en poäng på förhand, otroligt bra. Skrälläget ska vi däremot inte blunda för. Man får sätta sitt hopp till Joachim Andersens långbollar över den högt stående hemmabacklinjen och löpningar från Lookman, Maja och Cavaleiro/BDR. Det var Liverpools svaghet mot Chelsea och kanske kan även vi utnyttja den. 

Matchstart 15:00

Felix Jörnénfelix.jornen@gmail.com@FJornen2021-03-07 07:00:00
Author

Fler artiklar om Fulham