Anfield, 2021-03-07 15:00

Liverpool - Fulham
0 - 1

Fulham slog Liverpool på Anfield

Fulham slog Liverpool med 1-0 på Anfield och tog däremot tre otroligt viktiga poäng i kampen för överlevnad i Premier League. Mario Leminas mål i den första halvleken blev matchens enda.

Liverpool på Anfield brukar vara en av seriens svåraste matcher. Mot ett formsvagt hemmalag såg Scott Parker däremot chansen att sno med sig poäng, och han hade gjort sin läxa. Klopps högt stående backlinje straffades mot Chelsea senast och både Tosin och Andersen slog djupledsbollar mot framförallt Lookman och Cavaleiro.

Tio minuter in i matchen kom den första chansen på just det sättet. Andersen hittade över den röda backlinjen till en kvick Ademola Lookman. Han vek in till höger men avslutet gick utanför. En god intention och ett varningens finger till hemmalaget.

Tempot höll sig lågt. Liverpool som ofta dominerar på hemmaplan lyckades inte pressa ner Fulham. Istället var matchbilden jämn och efter en halvtimme höll sig Lookman återigen framme efter en långboll över backlinjen. Denna gång gick avslutet mot mål men Williams var i vägen och bollen styrdes över ribban. En riktigt bra chans som borde resulterat i ett ledningsmål.

Målet skulle däremot komma. Strax innan halvtid fick Fulham en frispark som Liverpool först klarade av. Andrabollen hamnade hos Salah utanför straffområdet. Lemina var blixtsnabbt framme och högg, lyckades sno bollen från Liverpoolstjärnan för att därefter borra in bollen i Alissons högra hörn. 1-0 till Fulham och där hade vi halvtid.

När andra halvlek inleddes blev det direkt tydligt att Fulham skulle få slita för poängen. Jota mötte med en stenhård volley på inlägg från Willimans. Bollen gick mot den bortre nätmaskan men Areola fick upp en snabb högernäve och fredade sitt mål.

Den jämna matchbilden var nu som bortblåst. Liverpool ägde bollen och dikterade tempot. Inte helt olikt mötet mellan lagen på Craven Cottage tidigare under säsongen. Den gången tog Fulham ledningen under en fin första halvlek för att sedan få se matchbilden tas över av Liverpool. Då gjorde Salah 1-1 på straff vilket blev slutresultatet. Känslan den här gången var att kvitteringen inte låg långt borta.

Ruben Loftus-Cheek som startat de tio senaste matcherna fick idag inleda på bänken. Efter knappt 70 minuter gjorde han däremot entré när han ersatte Josh Maja. Tydligt att Parker ville han in Rubens fina driv med boll i de ytor som skulle uppstå när Liverpool tryckte på framåt. Idag blev det lite av den varan, istället fick Ruben ägna sin tid på plan åt försvarsspel tillsammans med resten av laget.

Någon minut efter hans intåg var det ruggigt nära mål. För Liverpool. Mané som kommit in tio minuter tidigare höll sig framme med en lobbnick som retsamt gick i ribbkrysset och ut.

Parker bytte ut både Lookman och Cavaleiro och tog in Robinson och Mitrovic. Fembackslinjen var ett faktum och med Mitrovic huvudspel på plan var laget inställt på att rensa undan Liverpoolinläggen som haglade in mot Areolas straffområde.

Tiden gick och matchen spelades nu endast på Fulhams planhalva. Fyra minuter var tillagda men Kevin Friend vägrade blåsa. 95 minuter tickade iväg men matchen var inte slut. 96 minuter. ÄNTLIGEN blåstes matchen av. Fulham blev sjätte lag i rad att slå Liverpool på Anfield efter en klassisk kämparinsats.