Lagbanner
Goodison Park, 2021-02-14 20:00

Everton - Fulham

Kan ett tomt Goodison Park hjälpa Fulham bryta trenden?

Kan ett tomt Goodison Park hjälpa Fulham bryta trenden?

Fulham möter Everton under söndagskvällen. Man gör det med en enda uppgift. Att radera en över 70 år gammal svit.

Inte en enda gång har Fulham vunnit i ligaspel på Goodison Park. Lagen möttes för första gången 1949. Sedan dess har Fulham spelat 27 seriematcher på Evertons hemmaarena utan att vinna. Den senaste poängen togs 1959. 

Går det verkligen att lyfta den typen av statistik när lagen skiljer sig extremt mycket för varje möte? Nya managers. Nya spelare, formationer och taktiker. Varför vinner då aldrig Fulham? Det svaret har inte jag. Förhoppningsvis vet Fulhams manager Scott Parker vad som krävs och kanske är Goodison Park ett annat monster utan sin publik? En best Fulham faktiskt kan tämja.

För visst är det ett bra läge att möta Everton? Laget har visserligen relativt god form och kommer från en 3-3 match mot Machester United i ligan som följdes upp av en 5-4 seger mot Tottenham i FA-cupen. En match som spelades så sent som i onsdags och som gick till förlängning. Vi med Fulhamsympatier får hoppas att Evertonspelarna blir lidande av det hårda matchandet. Utöver det gick lagets bästa målskytt Dominic Calvert-Lewin ut skadad och det är högst osäkert att engelsmannen kommer till spel ikväll.

Fulhams trend är klart sämre. Laget har spelat tolv raka seriematcher utan vinst. På de matcherna har man endast mäktat med att göra sex mål. Parker verkar inte heller helt bestämd i vilka som ska spela längst fram. Han envisas med att spela Cavaleiro som bränner målchanser på löpande band. Samtidigt visar Aleksandar Mitrovics ibland upp något som liknar den spelare vi känner igen från förra säsongen. Men serben har bara gjort två mål den här säsongen. I truppen finns även nyförvärvet Josh Maja som fick göra ett kort inhopp senast mot West Ham. Låt grabben starta på Goodison Park. Han kan knappast vara sämre än de andra alternativen. 

Väldigt lite talar egentligen för att Fulham ska bryta sin förlustfria trend på Goodison Park ikväll. Det är samtidigt det enda som faktiskt talar för en seger. Oförutsägbarheten som är en av sportens viktigaste grundstenar. Ibland är det mest logiska slutresultatet det som på förhand var minst logiskt. Sådan är fotbollen och det är därför vi aldrig får sluta tro och hoppas. 

Matchstart 20:00

Felix Jörnénfelix.jornen@gmail.com@FJornen2021-02-14 15:25:00
Author

Fler artiklar om Fulham