Craven Cottage, 2020-12-26 16:00

Fulham - Southampton
0 - 0

VAR räddade krysset för Fulham

Fulham spelade oavgjort för fjärde matchen i följd efter 0-0 på Craven Cottage mot Southampton. Gästerna hade två bollar i mål, men VAR kom till undsättning och båda dömdes korrekt bort.

Southampton kom till start utan centrallinjen i Vestergaard, Romeu och Danny ings. För Fulhams del matchades en väntad elva. Mitrovic och Cairney fick återigen se matchen från bänkplats efter att båda startade mot Newcastle.

Utan de både spelar Fulham mer rakt och snabbt. Något vi se prov på inledningsvis. Chanserna dröjde däremot och det var först efter 24 minuter som den riktigt farliga målchansen dök upp. Dessvärre tillföll den Anguissa, som blivit väldigt hyllad hittills, men knappast för sin avslutsförmåga. McCarthy kunde lugnt stå kvar i mål när André-Frank sköt hål i luften från sitt läge centralt i straffområdet.

Därefter tog Southampton över mer av initiativet, men utan att skapa så värst mycket. Farligast var det när den forne Southamptonspelaren Harrisson Reed gav bort en frispark strax utanför straffområdet. Ingen bra idé med tanke på att James Ward-Prowse är en av de skickligaste frisparksskyttarna i serien. Engelsmannens skott gick rakt upp mot Areolas högra kryss men den fantastiske fransmannen lyckades få dit en hand och rädda. Bollen studsade rakt ut till en framrusande Che Adams som på något märkligt sätt missbedömde bollens skruv och missade den helt när han skulle sätta dit 1-0 i det öppna målet. Puh!

I den andra halvleken var matchen fortsatt jämn men vi med sympatier för hemmalaget fick svettas rejält. Först gjorde Shane Long mål, men Danny Ings ersättare visade varför han inte är förstaval i anfallet. Målet dömdes snabbt bort för offside, irländarens tredje offsideavblåsning för dagen.

En liten stund senare skickade gästerna in ett inlägg som såg ut att ta på Ola Ainas arm. Några svettiga VARsekunder senare beslutade domare Darren England att det inte var fråga om någon straff. Det kändes rätt, men under säsongen har det visat sig att domarna kan ta märkliga beslut trots VAR. Nu slapp vi ett sådant.

Klockan tickade upp mot 85 spelade minuter. MÅL! Theo Walcott vinklade in1-0 till “Saints”. En tung smäll bara några minuter innan full tid. Då klev återigen VAR in och visade att anfallet som ledde fram till målet var offside och målet dömdes bort. Återigen puh.

När Darren England blåste av matchen kändes 0-0 okej. Vi kan konstatera att Fulhams faktiskt fått ordning på försvaret. Laget har bara släppt in två mål på de senaste fyra matcherna. Framåt går det däremot fortsatt tungt och man förlitar sig på individuell briljans. Laget har svårt att komma till målchanser och har ett målsnitt som ligger under ett mål per match.

Bäst i Fulham: Antonee Robinson dominerade sin vänsterkant defensivt och framåt stod han för flera bra aktioner. På hans inlägg till Cavaleiro borde portugisen åtminstone fått nicken på mål.

Ska Fulham hålla sig kvar är det i sådana här matcher trepoängarna måste tas. Det var likadant mot Newcastle och Brighton.

Närmast väntar en tuff uppgift borta mot Tottenham på onsdag.