Lagbanner
Wolves away - Fulham åker norrut!
Stekhete Mitrovic

Wolves away - Fulham åker norrut!

Med vind i ryggen beger sig Fulham norrut till anrika Molineux för att ta sig an Wolverhampton Wanderers. Wolves gick på en mina i första matchen för säsongen då de tappade en 1-0 ledning till uddamålsförlust borta mot Leeds. För Fulhams del gick det desto bättre då man lyckades knipa en pinne mot självaste Liverpool efter en stark insats på ett soligt Craven Cottage.

Utöver en pinne mot ett av ligans bästa lag så har Fulham gjort klart med ännu en mittback. Issa Diop blev i veckan klar från West Ham och kommer med stor sannolikhet att bli en central figur i Fulhams mittlås de kommande åren. I tillägg till Diop så togs även Shane Duffy in på lån från Brighton några dagar tidigare. Den mittbackskris som nyligen rådde är som bortblåst. 

Däremot saknas det yttermittfältare om vi ska tro coach Marco Silva. Manor Solomon skadade sig i mötet mot Liverpool och en knäoperation är vad som väntar för honom. Det spekuleras hejvilt i media om nya spelare till Fulham för att fylla dessa hål. Senast i raden är Willian, den gamle Chelsea- och Arsenalspelaren. Silva själv var tydlig med att han inte var villig att ge bränsle åt dessa rykten då han nekade att ens prata om några potentiella nyförvärv mer än att säga att Fulham behöver fler yttermittfältare för att klara säsongen.

Status i lagen
Laget som Silva ställer på planen kommer med stor sannolikhet att se ut som förra veckan. Mitrovic kommer leda anfallslinan med understöd från Kebano, Pereira och Decordova-Reid. Duon på innermittfältet är troligen Reed och Palhinha. Backlinjen, som känns mest oviss på förhand, kan komma att bestå av Tete, Adarabioyo, Ream och Robinson. Hur Silva väljer att formera mittlåset med tanke på nyförvärven Diop och Duffy återstår att se. Även Mbabu lär vara intresserad av att ge Tete en kamp om högerbacksplatsen. Osäkerhet råder även om vem som vaktar buren. Rodak gjorde bra ifrån sig i matchen mot Liverpool, men har Leno värvats in från Arsenal för att sitta bänk?

Wolves har fått in Goncalo Guedes från Valencia som är tänkt att ersätta skadade Jimenez. Utöver Guedes har Wolves en intressant attackformation bestående av talangfulla Neto, bollskicklige Podence och snabbe koreanen Hwang som ämnar skapa oreda i Fulhams försvar. Förra säsongen lyckades laget inte producera mer än 38 mål på lika många matcher, något Lages mannar hoppas ändra på till denna säsong. Däremot är Wolves starka bakåt. Förra säsongen släppte laget in endast 43 mål på 38 matcher, lite över ett mål per match, ett snitt Mitrovic planerar att höja på lördag. 

Kan Mitrovic och Co. prestera lika bra som förra helgen eller faller laget tillbaka mot ett Wolves som vi inte riktigt vet vart vi har? Svaret hittar du på Viaplay på lördag 13e augusti, klockan 16:00.
 

Alex2022-08-12 17:01:37
Author

Fler artiklar om Fulham