Gästkrönikan: Mourinho och Chelsea – Sagan med ett kapitel?

Gästkrönikan: Mourinho och Chelsea – Sagan med ett kapitel?

I dessa dystra tider är det lätt att gå runt och hoppas på frälsarens återkomst. Att ”the special one” kom hem och styrde upp hela situationen. Nu har även Benitez gått ut i pressen och sagt att han kommer lämna vid slutet av säsongen. Säger han detta på grund av besvikelsen över fansen eller för att han redan nu vet att klubben gjort klart med en annan tränare?

Jag vill här och nu först och främst påpeka att jag inte är ute efter att krossa mångas drömmar... men tror ni verkligen att Mourinho skulle komma tillbaka?

Jag hoppas jag har fel, men för mig är den chansen inte stor. För mig finns det allt för många faktorer som talar emot att han skulle återvända för att jag ska våga hoppas. Jag skulle personligen dö av lycka och troligen fälla en tår av glädje om den kärlekssagan som Mourinho och Chelsea inledde kunde knytas ihop igen. Men tyvärr så tror jag inte det kommer ske.

Mourinho har i alla sina klubbar velat ha enormt inflytande, kanske till och med för stort ibland. Kolla bara på hur Real Madrid har blivit när klubben till stor del, som det verkar, låtit honom styra det mesta. Det har skapat oerhörda grupperingar inom laget men även, om man ska tro spanska tidningar rätt, inom resten av klubben.

Skulle en sån som Mourinho då komma tillbaka till en klubb som verkligen inte ger tränaren någon frihet?

Ock skulle Abramovich kunna tänka sig att ta tillbaka en gammal tränare? Vår ägare som verkar ha stenhårda principer, jag tänker främst på Lampardsituationen. Skulle han helt plötsligt backa och bli ödmjuk och välkomna Mourinho tillbaka?

Och om han nu skulle svälja sin stolthet... skulle han då kunna släppa på kontrollen, som jag tror att Mourinho har som krav, om han skulle återvända? Jag tror inte det. Det som talar för att Mourinho skulle återvända är möjligen att vår kära ägare helt plötsligt har börjat lyssna på fansen och krupit till korset, men kom igen, det kan väl ingen riktigt tro på?

För mig är dessa herrar allt för principfasta för att kärlekshistorian skulle få fortsätta.

Jag önskar att jag har fel, av hela mitt hjärta, att vår kära ägare tar sitt förnuft till fånga. Och att "the special one" tummar på sin stolthet och att dom möts på halva vägen och skriver kapitel två på kärlekshistorian...

/
Gästskribent
Jonas Jakobsson

CSS-Redaktionen2013-03-01 00:37:19
Author

Fler artiklar om Chelsea