Gemensam vilja att avsluta säsongen: "Viktigt för att behålla integriteten"

Gemensam vilja att avsluta säsongen: "Viktigt för att behålla integriteten"

Premier League och klubbarna som gör den till världens mest sevärda liga är engagerade att avsluta den till drygt 70% spelade säsongen - något som anses vara nödvändigt för att behålla integriteten i de två återstående mästerskapen på engelsk mark.

Premier League-klubbarna har bekräftat sin vilja att avsluta den påbörjade säsongen senare i år - vilket lämnar Liverpool tillbaka i stadig färd mot första ligatiteln på 30 år.

Aktieägare med flera höll under fredagen en videokonferens för att diskutera vidare detaljer och steg för hur Coronaviruset kan bemötas ur ett fotbollsperspektiv, vilket som bekant har lämnat ligan på is i och med 13:e mars. Ligan har valt att skjuta upp det indefinitiva datumet för att återuppta spelet till den 30:e april, vilket initialt sattes till 4:e april.

Det finns vidare en kollektiv önskan om att avsluta säsongen för att bibehålla ligaspelets integritet, i vilken Liverpool står med makalösa 25 poäng tillgodo och bara två av nio segrar ifrån att matematiskt säkra den efterlängtade titeln. 

I och med mötet under fredagen kommunicerades det att: "Det har kommit till känna att Premier League inte kommer att återupptas i början av maj - och att säsongen 2019/20 först kommer återupptas när det är säkert att göra det. Datumet för återstart är under konstant lupp från alla aktieägare allteftersom pandemin utvecklas och vi arbetar tillsammans genom denna prövande tid.

Premier League arbetar nära med hela den professionella fotbollen i den här landet, liksom med regeringen, myndigheter och andra inkluderade aktieägare för att försäkra att vi når ett samarbetsinriktat beslut. Hur som helst, någon återuppståndelse kommer bara äga rum med full support från regeringen och den medicinska rådgivningen i landet
."

Att dag för dag sia om ligaspelets framtid blir smått meningslöst, åtminstone i förhållande till alla uttalanden som görs av direkt inblandade varvat med nästan inblandade varvat med inte inblandade parter varvat med dem som vill se ligan stryka med i pandemin. Det finns en skadeglädje därute är fullt villig att intetgöra sina egna känsloflöden de senaste 8 månaderna, blott för att gotta sig i Liverpoolsupportrarnas raseri. Vad som åtminstone går att konstatera såhär långt in i de diskussioner som förs i förhållande till den pausade säsongen, är att den gemensamma viljan från klubbarna är att spela klart säsongen.

Det är i nuläget den indikationen som går att hänga upp sig på, samtidigt som vi allra bäst med stor tillförsikt tar oss an mediebevakningen. Lägg därtill en stor förtröstan om att målrakan ska återuppstå och den där förbannade titeln - för många av oss för första gången - ska lyftas framför våra ögon. 


Källa: Liverpool Echo

Ludvig Lundqvistludvig.lundqvist@liverpoolsweden.se@lundqvistludvig2020-04-04 09:38:28
Author

Fler artiklar om Liverpool