Gradel uttagen i slutgiltiga truppen

Gradel uttagen i slutgiltiga truppen

Bournemouths Max Gradel har tagits ut i Elfenbenskustens slutgiltiga trupp till de afrikanska mästerskapen. De regerande mästarna spelar sin första match den 16 januari mot Togo.

Den 29-årige yttern har haft tuff konkurrens av bland andra Jordon Ibe och Junior Stanislas under hösten. Således har Max Gradel fått sparsamt med speltid och endast gjort fem inhopp i Premier League hittills denna säsong.

Elfenbenskustens förbundskapten Michel Dussuyer tog ut bruttotruppen till de afrikanska mästerskapen med 24 spelare strax innan nyår. Truppen har nu bantats med ett namn och i båda editioner fanns Max Gradel inkluderad.

Uppladdningen sker med ett träningsläger i Abu Dhabi innan turneringen i Gabon drar igång den 14 januari. De regerande mästarna spelar sin första match två dagar senare och möter då Togo. Övriga lag i deras grupp är Marocko och DR Kongo.

Samtidigt står det klart att Benik Afobe tackar nej till att representera DR Kongo i mästerskapen. Anfallaren berättar för klubbens hemsida att han i stället vill satsa på att ta en plats i startelvan i Bournemouth och på så sätt etablera sig i Premier League.

I händelse av att Elfenbenskusten tar sig till final i turneringen kommer Gradel inte vara tillgänglig för Bournemouth förrän efter den 5 februari.

Joel Engström2017-01-05 20:45:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth