2024-10-22 20:45

Stockport - Northampton

Hattmakarna mot skomakarna: Stockport tar emot Northampton
När kommer säsongens första hattrick för skytteligaledaren Barry? Foto: Stockport County

Hattmakarna mot skomakarna: Stockport tar emot Northampton

Under tisdagskvällen spelas nästa omgång för samtliga lag i League One. Det är två klassiska engelska lag med olika förutsättningar som möter varandra på Edgeley Park. County jagar toppen men gör det utan den avstängda försvarskuggen Horsfall.

Känslorna efter helgens match är säkert tudelade. Att förlora ledningen och få ett rött kort på en viktig spelare är ingen nöjd med, men att lyckas försvara sin poäng i sluttampen av matchen i en batalj, där de dessutom blev överkörda offensivt av Charlton, är väl godkänt. Efter tre raka vinster i säsongsinledningen kan alla förstå besvikelsen när segrarna har uteblivit. Men en förlust på tio matcher som nykomlingar är ett otroligt facit.

Fraser Horsfall är avstängd efter sitt röda kort mot Charlton, vilket betyder att vicekaptenen går miste om att få möta sin förra klubb. Han är den första County-spelaren att bli utvisad i en ligamatch på två år. Horsfall kom nämligen till County från Northampton under 2022 när Stockport var nykomlingar i League Two. Det året vann The Cobblers på hemmaplan medan County tog alla tre poäng i returen på Edgeley Park. Även den matchen missade Horsfall. County slutade på en fjärdeplats och var några minuter från uppflyttning, men förlorade playoff-finalen mot Carlisle på straffar. The Shoe Army däremot blev trea och gick raka vägen upp till League One.

Lagen har mött varandra i ligaspel 52 gånger i ligaspel sedan 1959, men bara två gånger i League One. Resterande matcher har varit i Englands fjärdedivision. Northampton har vunnit 21 av dessa möten, Stockport har 17 vinster, medan resterande 14 möten har slutat oavgjort.

Tabell och förutsättningar

Som det står sig just nu innehar County niondeplatsen med en poäng upp till playoff. Som ni ser på tabellen är det enbart tre poäng upp till tredjeplatsen och sex pinnar upp till Wrexham på direktplatsen upp. Tabellen är jämn och säsongen är lång, men County är nästan tvungna att vinna dessa typer av matcher där de är storfavoriter för att inte ha kniven mot strupen när topplag som Lincoln står för motståndet.

Northampton sitter inte fast i botten likt Burton, men kvällens resultat kan verkligen vara en vägvisare för om man ska kriga för överlevnad eller simma lugnt i tabellens mitt. Än så länge är det små marginaler.


Foto: SvenskaFans.com

Form och startelvor

Stockport kan utöka sin förlustfria svit till fem matcher i kväll, men riskerar samtidigt att gå vinstlösa för tredje matchen i följd. På de senaste fem matcherna har man en vinst, en förlust, tre kryss och sammanlagt sex poäng vilket får räknas som mediokert för ett lag som kämpar för uppflyttning. Barry leder skytteligan med sex mål medan Wootton har mäktat med fyra fullträffar.

Northampton har två vinster och tre förluster de senaste fem matcherna vilket också innebär en poängskörd på sex poäng. Värt att notera är att bortalaget senast kommer från en vinst med 1-0 mot Leyton Orient. Orient är det enda laget County har förlorat mot denna säsong, och då blev resultatet kolossala 4-1 till Londonlaget. 
Bortalagets nyförvärv McGeehan har mäktat med fyra mål, men annars finns det inget riktigt offensivt hot hos Northampton sett till målgörare. 

När startelvan släpps görs en del ändringar från Charlton-matchen. Hughes tar Horsfalls plats i försvaret och Mingi saknas helt från truppen. Norwood, Diamond och Wootton är bänkade medan Bailey, Fevrier och Olaofe tar deras platser i elvan. I övrigt ser det likadant ut spelmässigt.


Kvällens elva. Foto: Stockport County

Stockport Countys elva: Addai, Touray, Hughes, Pye, Connolly, Bate (K), Bailey, Powell, Fevrier, Barry, Olaofe
Northampton Town FCs elva: Burge, Odimayo, Baldwin, Guthrie (K), Guinness-Walker, Fox, McGeehan, Sowerby, Pinnock, Hoskins, Eaves

Joel Goldman2024-10-22 20:19:35
Author

Fler artiklar om Stockport