Havertz: "Glad över att kunna hjälpa till och jag är tacksam mot Werner och Mount"
Havertz hade en fin derbykväll mot Fulham!

Havertz: "Glad över att kunna hjälpa till och jag är tacksam mot Werner och Mount"

Det var två kyliga avslut av Kai Havertz som löste jobbet mot Fulham, och tysken reflekterade efteråt på några viktiga punkter som han gynnades av.

Havertz gjorde mål i båda halvlekarna mot Fulham som kämpar hårt för sin Premier League-existens. Det börjar att betala av sig på de pengarna man har lagt och Edouard Mendy var tvungen att vara så här bra, vilket han var i matchen och så visade Kai Havertz sin kliniska förmåga för att säkra segern.

"Den här segern är vital", betonade 21-åringen.

" Vi måste komma bland de fyra bästa, det är vårt mål för säsongen. Vi roterade lite, vi hade några nya spelare på planen och Fulham hade en vecka på sig att träna inför matchen, det gick tillslut bra för oss. Det var väldigt bra för mig att göra ett tidigt mål. Det gav mig lite självförtroende. Positionen är mycket bra för mig, något mellan en falsk nia och en nummer 10. Jag hjälper gärna laget med målen. Jag hoppas att jag kan fortsätta på onsdag så här."


Det behövdes lite magi från Mason Mount för att förse Havertz med sitt öppningsmål för dagen, och sedan gav hans landsman Timo Werner en egen utmärkt assist till Havertz för att utöka mot Fulham tidigt i den andra halvleken.

"När du får sådana här passningar är det lätt att göra mål, så ett stort tack till dem", säger Havertz.

"Vi har många kvalitetsspelare, det är kul att spela med dem, vi är väldigt unga. Det är lätt att skapa chanser och det är målet för anfallarna, att göra mål. När man har sådana här spelare bakom ryggen är det bra. Jag är lyckligt lottad att de hjälpte mig så här".
"Lagkamraterna har hjälpt mig och de andra nya spelarna väldigt mycket", fortsätter den unga tysken.

"Ibland behöver du hjälp från andra spelare. De gav mig mycket självförtroende och hjälpte mig. Jag är väldigt glad över att ha de här lagkamraterna och jag är glad över att göra mål och kunna ge tillbaka till dem".

Thomas Tuchel gav mycket beröm till Havertz efter matchen och noterade hur hans attityd var exemplarisk trots att han inte startade i matchen mot varken West Ham eller mot Real Madrid.

För den unge anfallaren är en sådan rotation självklar när man representerar en storklubb som Chelsea. Han vill bara fortsätta påverka när han blir utvald att spela.

"Jag är alltid desperat av att få spela. Jag spelar fotboll för att spela matcher. Jag vet att vi har många kvalitetsspelare i laget. Ibland spelar andra spelare, och för att vara ärlig gjorde de andra spelarna mycket bra ifrån sig de senaste två matcherna.

"Jag krigar på, jag tränar hårt, jag gör mitt bästa när jag är på planen. Första halvan av säsongen var tuff för mig, jag hade covid och var lite skadad. Nu är jag helt tillbaka. Det är klart att jag vet att vi har många kvalitetsspelare så ibland måste man sitta kvar på bänken.
Lagvinster är det viktigaste för oss, viktigare än dina egna ambitioner eller mål. Jag hjälper gärna laget och vi får se på onsdag hur det blir", avslutar det tyska löftet.

Chelsea spelar nästa match på onsdag 21.00 hemma på Stamford Bridge mot Real Madrid.
Källa: Chelseafc.com

Daniel Karlsson2021-05-02 17:59:00
Author

Fler artiklar om Chelsea