Havertz: “Jag har väntat länge på det här”
Havertz stod för avgörandet i lördags!

Havertz: “Jag har väntat länge på det här”

Kai Havertz uppfyllde sin barndomsdröm genom att avgöra Champions League-finalen och tysken var snabb med att hylla dem som har hjälpt honom på denna väg.

Havertz gjorde matchens enda mål i Porto när laget besegrade Manchester City och vann Champions League för andra gången i vår historia.

Den tidigare Bayer Leverkusen-spelaren hade aldrig gjort mål i turneringen tidigare och valde verkligen rätt tidpunkt att öppna sitt målkonto på och tysken fick frågan om det var ett bra sätt att börja betala tillbaka det priset det kostade för att få supertalangen till klubben.

“Jag bryr mig inte om prislappen, vi har just vunnit Champions League!", sa Havertz efter finalen.
“Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har väntat i 15 år på det här ögonblicket och nu är det här och det är så speciellt. Det är en otrolig känsla”.

“Just nu vill jag tacka min familj, mina föräldrar, mina syskon, min mormor och min flickvän. Jag vet inte vad jag ska säga, jag är så glad och nu är det dags för oss alla att fira”, avslutar Kai.

Halvvägs in i intervjun fick Kai sällskap av kapten Azpi som bara hade beröm att ösa över våran tyska supertalang och matchvinnare. Han lyfte fram den starka mentaliteten han har.

"Kai har haft en tuff säsong men han har en tuff mentalitet och den här killen kommer att bli en superstjärna", förklarade Azpilicueta.

“Han är redan det och han har gett oss Champions League. Han sprang som en galning för laget och det är därför han förtjänar det här. Alla slet riktigt bra idag. Han förtjänar denna framgång eftersom han har varit fantastisk för oss”, avslutar våran kapten.

Segern var minst sagt skön och välförtjänt mot ett tamt Manchester City. Skapade de ens en målchans utöver Mahrez skott i 96:e minuten? Tamt var ordet.

De senaste nio åren har vi vunnit fyra stora europeiska titlar nu, nästan en vartannat år medans City som ständigt floppar, står på noll (förutom Cupvinnarcupen 1970) och underpresterar när det gäller som mest år efter år i de europeiska cuperna. Detta trots den enkla lottningen som de dessutom ständigt får i turneringen.

Kommer de någonsin att vinna en stor europeisk titel överhuvudtaget?

För Chelseas del nu så fortsätter allt firande innan EM drar igång och för oss supportrar så kommer det att hålla på ett bra tag till kan jag lova.

Källa: Chelseafc.com

Daniel Karlsson2021-05-31 19:40:28
Author

Fler artiklar om Chelsea