Hayes hyllar Hamano: ”Väldigt stor spelare”
Emma Hayes har värvat ett verkligt framtidsnamn i Maika Hamano.

Hayes hyllar Hamano: ”Väldigt stor spelare”

Chelsea hade en lyckad midweek-match hemma mot Aston Villa. Både Maika Hamano och Kadeisha Buchanan gjorde sina första mål för kungsblått i 3–0-segern. Tränare Emma Hayes gjorde sju förändringar och fick minst sagt utdelning.

Chelsea toppar återigen WSL-tabellen, om än enkom tack vare bättre målskillnad än Manchester City. Emma Hayes roterade kraftigt jämfört med elvan som startade mot Manchester United i helgens FA cup-semifinal. Det draget betalade sig, då Chelsea städade av Aston Villa med 3–0 hemma på Kingsmeadow.

– De flesta spelare hade nog sagt att många matcher tätt inpå landslagsuppehåll är de svåraste. Jag tyckte att gruppen som startade idag var de som såg fräschast ut på träning, säger Hayes efter slutsignalen.

De kungsblå fick en ganska bekväm resa mot segern. Tidigt i första halvlek vann Sjoeke Nüsken bollen högt upp. Högt upp i planen stod även Villa-keepern Anna Leat, som räddade tyskans avslut som var på väg mot det öppna målet. Räddningen skedde dock en bra bit utanför straffområdet, varpå Leat blev utvisad. Chelsea drog nytta av övertaget när Aggie Beever-Jones satte 1–0 med en vänstervolley.

– Det är en utmaning att spela mot tio. Du måste vara tålmodig, det tycker jag att vi tappade i andra. Vi ville spela rakt hela tiden, i första var vi lite lugnare. När du spelar mot tio tror du att du måste skynda dig, ibland behövs det en extra passning och inte slå den första passningen som erbjuds.

Maika Hamano sken ikapp med solen efter att ha utökat ledningen med sitt första mål i kungsblått. Japanskan satte 2–0 från nära håll efter att Cat Macario skarvat vidare ett inlägg från Ashley Lawrence.

– Jag är väldigt nöjd med Cat. Vi har medvetet tagit det väldigt långsamt, dagens prestation visar att hon är redo. Vi måste bara fortsätta bygga på det. Hon har åkt iväg med landslaget, den här veckan har hon verkligen samlat på sig speltid. Vi kommer vara försiktiga, men fortsätter bygga upp henne, säger Hayes.

– Maika stod för en fantastisk insats. För att vara någon som inte har spelat så mycket fotboll på slutet visade hon upp en otrolig energi och arbetsmoral. Hon visade upp sina kvalitéer. Hon kommer vara en väldigt stor spelare för Chelseas framtid och kan också bidra till Chelsea av idag. Laget är väldigt glada för hennes skull. En härlig person.

Kadeisha Buchanan fastställde resultatet på hörna, även hon framspelad av Macario. En spelare som saknades i matchtruppen var storstjärnan Lauren James. Hennes fysiska status inför resan till Barcelona är ännu oklar.

– Hon var inte tillgänglig. Hon tränade inte igår, imorgon ses vi inte (laget är ledigt), jag vet inte vilket skick hon kommer vara i på fredag. Jag kommer få ett samtal på fredag, de brukar rapportera nästkommande dag om en spelare som har varit otillgänglig.

Oavsett vilka spelare som följer med ner till Katalonien är det en högtidlig helg som väntar.

– Jag ser fram emot matchen. Alla vill spela semifinal i Champions League, men vi har inte haft tid att tänka på det. Vi behövde vinna i ligan först, nu kan hjärnorna skifta fokus. Vila, sedan tänker vi på fredagen, vad vi behöver göra på träning. Sedan går vi och spelar det första mötet, säger Hayes.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2024-04-18 18:39:00
Author

Fler artiklar om Chelsea