Hazard gillar spelschemat
En bild vi gärna ser på söndag då West Ham gästar Stamford Bridge.

Hazard gillar spelschemat

”Många matcher på kort tid kan vara till vår fördel” säger Eden Hazard angående den hektiska tid Chelsea för närvarande är inne i.

På söndag väntar ett Londonderby då West Ham gästar Stamford Bridge och det är två lag med helt olika uppladdningar som ställs mot varandra. Båda lagen spelade ligamatch 2 mars, Chelsea 1-0 vinst mot WBA och West Ham 1-0 vinst mot Stoke. Sedan dess har Chelsea hunnit med två matcher mot Steaua Bukarest och ett FA Cupmöte mot United. West Ham har inte spelat någon match.
 
”Det kan vara till vår fördel i inledningen av matchen då vi borde kunna komma in i tempot snabbare på grund av att vi spelat fler viktiga matcher på senaste tiden.” menar Chelseas belgare Eden Hazard, men fortsätter, ”Men mot slutet av matchen kan det vara till deras fördel då vårt hårda matchande kan innebära att vi kommer tröttna mot slutet medan de borde vara starkare efter att ha vilat från spel.”
 
”Det här är något vi måste kunna hantera och med stödet från våra fans är jag säker på att vi kommer klara det. Tre poäng är ett måste för oss på söndag. Det är en match vi måste vinna.”
 
I höstens möte tappade Chelsea en 1-0 ledning i den andra halvleken och West Ham kunde gå ikapp och förbi till en 3-1 seger, något som Hazard inte vill ska upprepas.
 
”Vi måste försöka spela som i den första halvleken, då kommer vi nå ett bra resultat. Vi går in till matchen med bra form.”
 
West Ham härnäst alltså och snart också en fortsättning i Europa League. I dagens lottning av kvartsfinalerna i föll Chelseas lott på ryska Rubin Kazan. En inte helt perfekt lottning enligt Hazard.
 
”Ser man på det geografiskt hade vi föredragit en annan motståndare. Att spela i Ryssland är aldrig enkelt. Men, nu föll Rubin Kazan på vår lott och vi måste se till att få med oss ett bra resultat i den första matchen hemma för att sedan resa till Ryssland och säkra avancemanget till semifinal.”
 
Ett tätt matchande för Chelsea har det varit och det kommer att fortsätta ett tag till. Efter West Ham väntar landslagsuppehåll, men sedan är det fyra matcher på åtta dagar som väntar Hazard och hans lagkamrater.
 
Källor: chelseafc.com, Skysports

Niklas Isaksson2013-03-15 21:06:19
Author

Fler artiklar om Chelsea