Hazard siktar på titlar
Målskytt två gånger om för Belgien. Fortsätter Hazard målfabrikationen mot Southampton?

Hazard siktar på titlar

Formtoppad och stekhet. Eden Hazard visar match efter match att han är en riktigt bra fotbollspelare och har siktet inställt på att plocka hem titlar för Chelsea.

Målskytt och matchvinnare mot Makedonien borta. Målskytt och matchvinnare mot Makedonien hemma. Landslagsuppehåll är inte alltid så roliga, men för Eden Hazard har detta uppehåll varit riktigt roligt.
 
Belgien med mängder av Chelseaspelare kan vara på väg mot VM i Brasilien, men att det ska bli medalj där känns ganska avlägset. Medaljer är dock något Hazard ser fram mot att vinna med Chelsea.
 
”Vi får se om jag vinner några troféer här. Det är vad som är viktigast.”
 
Sommarens stora nyförvärv är, trots att troféer hittills lyst med sin frånvaro denna säsong, nöjd med sin inledning hos Chelsea. På frågan om han gjorde rätt val när valde Chelsea svarar Hazard till franska L’Equipe, ”Ja! Jag får spela regelbundet och det är vad jag önskade.”
 
Att det är stor skillnad mellan Ligue 1 och Premier League vet de flesta och Hazard bekräftar det.
 
”Jag har insett vilken intensitet det är här. Det finns ingen tid till vila under en match. I Lille var det 5-10 minuter då det var lugnare i matcherna, men här i England är det full fart i 90 minuter. Slappnar man av minsta lilla så hugger motståndarna.”
 
Förutom intensiteten ser Hazard en klar skillnad bland fansen. ”Fansen hänger sig fullständigt till fotbollen. Det är imponerande.”  Undrar om Benitez tycker lika där?
 
Stabiliteten med jämna bra insatser anser belgaren själv är vad han förbättrat mest sedan ankomsten till Chelsea. ”Jag har misslyckats i några matcher, men jag har haft många riktigt bra matcher denna säsong.”
 
Det fysiska spelet i England var något Hazard såg fram mot med tillförsikt. Ibland väger han lätt i närkampsspelet, men han lyckas ofta slinka förbi de värsta situationerna.
 
”Jag har fått ett par smällar i Premier League. Kanske är de mer våldsamma här än i Frankrike? Hur som helst är jag lycklig.”
 
Med ligamatch på lördag, FA Cup-match på måndag och Europa League på torsdag så fortsätter Chelsea sin intensiva period och Hazard får omgående visa att han gillar att spela mycket och fortsätta bidra i offensiven i kampen om titlar.
 
Källa: Skysports

Niklas Isaksson2013-03-28 21:25:55
Author

Fler artiklar om Chelsea