Hela tio Chelseaspelare nominerade till Ballon d’Or
Dags för ett par Chelseaspelare att ta med varsin guldboll hem till London?

Hela tio Chelseaspelare nominerade till Ballon d’Or

När listan över de nominerade spelarna släpptes så återfanns fem Chelseaspelare på respektive lista för dam- och herrspelare.

France Footballs utmärkelse Ballon d’Or är fotbollsvärldens mest prestigefyllda individuella utmärkelse. Ingen Chelseaspelare har vunnit priset när de representerat de kungsblå, men Frank Lampard och Pernille Harder har båda röstats fram till varsin andraplats. Chelsea har genom historien haft tre tidigare vinnare i laget; Ruud Gullit, George Weah och Andrij Sjevtjenko. Samtliga vann utmärkelsen medan de representerade AC Milan.

France Football presenterar respektive vinnare i Paris den 29:e november, där kommer även Yashin Trophy delas ut till Europafotbollens bäste målvakt; Edouard Mendy är självfallet en av de nominerade där. På galan kommer Chelsealegendaren Didier Drogba vara en av de högheter som delar ut priser.

Totalt 30 spelare har nominerats till Ballon d’Or på herrsidan, de Chelseaspelare som nominerats är Jorginho, N’Golo Kanté, Mason Mount, Cesar Azpilicueta och Romelu Lukaku. Motsvarande lista på damsidan är 20 namn lång och består alltså till 25% av Chelseaspelare! De nominerade från SW6 är Fran Kirby, Pernille Harder, Sam Kerr, Magdalena Eriksson och Jessie Fleming.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-10-09 16:39:22
Author

Fler artiklar om Chelsea