Hemma, borta eller neutral?

Hemma, borta eller neutral?

Premier League har ambitionen att samtliga återstående 92 matcher ska spelas på lagens ordinarie arenor, men ett antal högriskmatcher kan komma att förläggas på neutrala arenor för att minska risken att supportrar samlas utanför.

Bilden kring upplägget kring säsongens avslutande får allt tydligare konturer. Samtliga återstående 92 matcher kommer att spelas, och detta utan publik, samt tv-sändas. VAR kommer att används i samma utsträckning som under de första 29 omgångarna.

Ambitionen från Premier League är att förlägga alla 92 matcher på lagens ordinarie hemma- respektive bortaarena, men det utreds fortfarande om enskilda högriskmatcher ska spelas på neutrala arenor.

Matcherna som bedöms ha hög risk är framför allt derbyn samt de som har ett direkt avgörande för titeln eller nedflyttning. Risken utgörs av att stora supportergrupper samlas utanför arenan.

Det finns önskemål från klubbarna att få arrangera en träningsmatch inför uppstarten och att denna ska kunna spelas på ordinarie hemmaarena. Ett syfte med detta är inte bara att få igång benen hos spelarna utan också att testköra de nya matchdatsrutinerna med begränsad personal. Dessutom ges spelarna en chans att vänja sig med att spela inför tomma läktare.

Premier Leagues vd Richard Masters ser positivt på att få tillbaka publiken till arenorna under nästa säsong och säger att det kan komma att ske gradvis. Men, tillägger han i intervjun med Sky Sports, ingen vet förstås i dagsläget när detta kan ske.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-05-30 14:34:00
Author

Fler artiklar om Liverpool